Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Het bizarre bedrag dat Tesla-CEO Elon Musk per uur verdient

Als we het hebben over één van de meest besproken en flamboyante mensen uit de auto-industrie zal de naam Elon Musk direct naar boven komen. De CEO van Tesla en SpaceX is op z’n minst eigenaardig te noemen, maar tegelijkertijd ook geniaal. Zeker als je het financiële plaatje bekijkt.

Waar Jeff Bezos (oprichter Amazon) jaren de rijkste man op aarde was, gaat die titel op moment van schrijven naar Elon Musk. Hoeveel geld heeft de ondernemer, wat verdient hij per dag en misschien nog wel leuker: wat is zijn uurloon?

Elon Musk: de rijkste man ter wereld

Hoewel gezondheid natuurlijk de echte rijkdom van een mens is, praten we ook dolgraag over geld. Laten we eerlijk zijn: geld is ontzettend leuk. Zeker op het moment dat de bizarre bedragen je om de oren vliegen. We hebben het liever op de bankrekening staan, maar goed.

Tesla Semi, Loon, Elon Musk, Tesla, CEO
Tesla Semi. (Afbeelding: Tesla)

Wat dat betreft is Elon Musk, naast het indrukwekkende werk dat hij verricht, wel een interessant persoon om onder de loep te nemen. De CEO van Tesla en SpaceX had namelijk altijd al flink wat geld, maar maakt het sinds 2018 wel heel erg bont. Volgens Forbes was de zakenman vier jaar geleden zo’n 19 miljard dollar waard. Een waarde die hij in 2019 (22,3 miljard dollar) en 2020 (24,6 miljard dollar) redelijk vast wist te houden.

Vanaf 2021 ging het echter helemaal los en vloog de nettowaarde van Elon Musk als een terugkerende raket (mwuhaha) omhoog. Vorig jaar was de zakenman maar liefst 151 miljard dollar waard. Een bedrag dat anno 2022 wederom overschreden is. Op dit moment is de CEO ruim 262 miljard dollar waard.

Zoveel verdient hij per dag, uur en seconde

Uiteraard krijgt Elon Musk niet per dag betaald. De CEO van Tesla en SpaceX zou wat dat betreft echter wel een bizar bedrag verdienen. Voor deze cijfers houden we het eerste kwartaal van 2022 aan, waar de Tesla CEO ruim 23 miljard dollar om wist te zetten in 69 werkdagen.

Met die cijfers in het achterhoofd zou Elon Musk een dagsalaris van 333,33 miljoen dollar per dag hebben. Gezien dit grotendeels afkomstig is van de aandelen van Tesla, berekenen we zijn uurloon op basis van 6,5 uur per dag. Dit zijn de tijden dat de beurs in New York geopend is. Musk pakt in dit geval een uurloon van 51,3 miljoen dollar. Dit is 855.000 dollar per minuut en 14.250 dollar per seconde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.