Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Hier willen ze vanaf 2035 de verkoop van elektrische auto’s verbieden

In Europa wordt vanaf 2035 de verkoop van nieuwe brandstofauto’s verboden. Maar in de Amerikaanse staat Wyoming willen ze het precies andersom doen.

Wyoming heeft een wetsvoorstel geïntroduceerd dat de verkoop van elektrische auto’s vanaf 2035 moet gaan verbieden. Je kunt dus wel raden wie er aan de macht zijn in de Amerikaanse staat: niet de Democraten, maar de Republikeinen.

Beschermen tegen elektrische auto’s

En de reden voor het wetsvoorstel is ook geen mysterie. De Republikeinen willen de belangen van de olie- en gasindustrie beschermen tegen de opkomende elektrische auto.

Definitief! Verkoop nieuwe brandstofauto’s vanaf 2035 verboden

Wetsvoorstel vooral symbolisch

Het lijkt erop dat de wet vooral symbolisch is. Als je in de tekst ervan duikt, zie je dat het uitfaseren van EV’s wordt ‘aangemoedigd’. In lid 2 van de wettekst staat dat bedrijven en inwoners wordt aangeraden om geen elektrische auto’s te kopen.

Wyoming is een oliestaat

Wyoming is de achtste olieproducent van de Verenigde Staten, maar heeft het minste aantal inwoners: slechts een half miljoen. In de wet staat letterlijk dat de olie- en gasindustrie verantwoordelijk is voor duizenden banen in Wyoming.

BMW roept meer dan 14.000 elektrische auto’s terug om vermogensverlies

Bangmakerij in het wetsvoorstel

De Republikeinen schuwen daarbij de bangmakerij niet. In de wettekst wordt gewaarschuwd voor het gebruiken van edelmetalen in de batterijen van elektrische auto’s, die de staat Wyoming zullen vervuilen. Iets wat de olie- en gasindustrie natuurlijk niet doet …

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Hier willen ze vanaf 2035 de verkoop van elektrische auto’s verbieden
Sluiten