Remco Slump
Remco Slump Nieuws 12 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Waarom de Kia EV9 straks duizenden euro’s minder duur wordt

De Kia EV9 is niet voor iedereen weggelegd, met zijn vanafprijs van 67.995 euro. Maar nog dit jaar zullen meer Nederlanders kunnen profiteren van de zeeën van ruimte aan boord.

Dat komt omdat de Kia EV9 straks duizenden euro’s minder duur wordt door de introductie van een ‘short range’-versie. Al zal Kia hem zeker niet zo’n negatief klinkende naam geven.

Twee versies Kia EV9

Momenteel zijn er twee versies van de EV9 te koop in Nederland, beide met een 99,8 kWh-batterij. De RWD heeft 204 pk en haalt een actieradius van 563 kilometer. De AWD komt tot 384 pk en 512 kilometer.

Kia EV9
(Afbeelding: Kia)

Nieuwe basismodel

Voor het nieuwe basismodel gaan we uit van een 76 kWh-batterij en een range van 400 kilometer. Het lijkt ons logisch dat de toekomstige instap-EV9 dezelfde 204 pk-leverende elektromotor als de RWD heeft.

De Kia EV9 is een van de grootste elektrische auto’s!

Ook snelle Kia EV9 GT

Daarbij is er ander nieuws op het gebied van de Kia EV9. We hebben te horen gekregen dat er een echte GT-variant aankomt, met vierwielaandrijving en op z’n minst 585 pk.

Kia EV9
(Afbeelding: Kia)

Proeftuin voor vehicle-to-grid

Nederland wordt bovendien een proeftuin voor het V2G-systeem van Kia. Die letters en dat cijfer staan voor vehicle-to-grid, wat simpel gezegd inhoudt dat een auto stroom kan terugleveren aan het net.

CES 2024 – Honda en Kia stelen de show in Las Vegas

 

Kia EV9
(Afbeelding: Kia)

Waarom je een sterke rug nodig hebt voor deze Kia EV3

 

Kia EV9
(Afbeelding: Kia)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.