Autovisie
Autovisie Nieuws 11 nov 2016

Voor u gevonden: Ferrari 250 GTO voor astronomisch bedrag

Zelden worden ze te koop aangeboden en altijd gaan ze voor vele tientallen miljoenen. Deze Ferrari 250 GTO zou wel eens de allerduurste auto kunnen worden die ooit werd verkocht. Zijn verkoper vraagt namelijk 52,3 miljoen euro voor de auto.

Miljoenen

Tweeënvijftig miljoen dollar, dat is op dit moment de hoogste prijs die ooit voor een auto betaald werd. De auto? Een Ferrari 250 GTO. In 2013 betaalde een verzamelaar dat bedrag om de klassieke Ferrari aan zijn collectie toe te voegen. Een jaar later werd een ander exemplaar geveild voor 38,1 miljoen dollar. Die bedragen vallen in het niet bij wat de verkoper van dit blauwe exemplaar voor de auto wil hebben. Bij de Britse Ferrari-specialist Talacrest staat namelijk een exemplaar te koop voor bijna 57 miljoen dollar, 52,3 miljoen euro.

Tweede

Het bedrag lijkt misschien exorbitant hoog, helemaal bizar is het niet. Dit is namelijk de tweede Ferrari 250 GTO die ooit is geproduceerd en de allereerste die ooit gebruikt is in een race. Hij debuteerde in de 12 Uur van Sebring, een race waarin hij meteen won in zijn klassement en als tweede eindigde van alle deelnemers. De race op Le Mans was hij ook succesvol, daar eindigde hij weliswaar als zesde in het algemeen klassement, maar wel als eerste in zijn klasse. Tot en met 1965 werd hij volop ingezet in races. Zijn laatste race was de Nassau Tourist Trophy, waar de 250 GTO ook weer won in zijn klasse.

Zeventigste verjaardag

De laatste veertig jaar is de auto meerdere keren de wereld rond geweest. Niet voor races, maar voor klassiekershows. De volgende eigenaar mag er in elk geval direct mee deelnemen aan Ferrari’s speciale evenement rondom de 250 GTO volgend jaar. Ferrari viert namelijk volgend jaar zijn zeventigste verjaardag en organiseert daarom een aantal evenementen voor eigenaren van bijzondere exemplaren. Volgens het Engelse The Telegraph is er in elk geval al één serieuze gegadigde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.