Autovisie
Autovisie Nieuws 11 nov 2016

Elektromotor in wiel voor Faraday Future

Het idee is niet nieuw, maar tot op heden heeft nog geen enkele fabrikant de techniek op de markt gebracht. Het Amerikaanse Faraday Future wil nu de eerste worden door de techniek te gaan leveren in de nieuwe crossover.

Faraday Future-2- Autovisie.nl

Wiel uitvinden

Het merk claimt zelf het wiel opnieuw uit te hebben gevonden, maar dat is een tikkeltje overdreven. Als de productieversie van de nieuwe crossover van Faraday Future debuteert op de CES, de grote consumentenelektronicashow in Las Vegas, is het echter wel de eerste productieklare auto met een elektromotor in elk wiel, naast de elektromotor die de as aandrijft. In de laatste teaser van het merk zijn de wielen in elk geval ook gecamoufleerd, waarschijnlijk om er extra aandacht op te vestigen.

Faraday Future-1- Autovisie.nl

SUV

Het eerste model van Faraday Future wordt een crossover, omdat daar verreweg de meeste vraag naar is vanuit de markt. Toch zullen er al snel meerdere modellen moeten volgen, die op hetzelfde platform gebaseerd zijn als die auto. De accu’s voor de modellen worden geleverd door LG Chem en moeten de meest energierijke accu’s worden van dit moment. Geen heel grote accupakketten dus, maar wel een grote capaciteit.

Financiële problemen

Faraday Future mag dan gebaseerd zijn in Californië, het bedrijf is eigendom van de Chinees Jia Yueting. Onlangs kwam naar buiten dat Yueting, die ook gekoppeld is aan LeEco en Aston Martin, financieel in zwaar weer zit dankzij Faraday Future. Het lanceren van een volledig nieuwe auto blijkt toch altijd weer meer te kosten dan verwacht…

Reageer op artikel:
Elektromotor in wiel voor Faraday Future
Sluiten