Autovisie
Autovisie Nieuws 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer power voor Volkswagen Golf GTE

Niet aan te slepen was hij de afgelopen jaren, de Volkswagen Golf GTE met zijn plug-in hybride aandrijflijn. Volgend jaar verdwijnt het bijtellingsvoordeel, maar dat compenseert hij met extra vermogen.

Passat GTE

De plug-in hybride aandrijflijn van de Volkswagen Golf GTE levert momenteel maximaal 204 pk en 350 Nm. Bij de vernieuwde Golf moet het vermogen toenemen naar het niveau van dat van de Passat GTE: 218 pk en 400 Nm. In tegenstelling tot de range van de volledig elektrische e-Golf, wordt de elektrische range van de Golf GTE niet groter. Hij blijft gelijk met die van het huidige model en bedraagt maximaal 52 kilometer. In de praktijk betekent het dat je ongeveer 30 kilometer elektrisch kunt rijden.

Facelift

Volkswagen voorziet de Golf GTE van een iets andere voorbumper dan die van het standaard model. De herkenbare C-vormige dagrijverlichting blijft en wordt nog iets groter dan nu. Daarnaast krijgt de GTE alle updates die ook worden toegepast op de normale Golf. Je kunt hem krijgen met een groter scherm voor het infotainmentsysteem en ook met meer assistentiesystemen. Verder behoudt de auto zijn kenmerkende dubbele uitlaat aan de linkerkant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.