Autovisie
Autovisie Nieuws 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari LaFerrari Aperta eert voorgangers

Al lang en breed uitverkocht is hij, de Ferrari LaFerrari Aperta. Toch heeft het merk nu samen met F1-coureur Sebastian Vettel een promofilm voor de auto gemaakt, waarin Ferrari terugblikt op 70 jaar autosportgeschiedenis.

Zeventigste verjaardag

Ferrari bestaat volgend jaar zeventig jaar. Om dit te vieren komen de Italianen met 350 (5x 70) bijzondere Special Editions, maar ook met de Ferrari LaFerrari Aperta. In totaal worden er 209 exemplaren van de auto geproduceerd, waarvan er in elk geval eentje naar Sebastian Vettel gaat. De Aperta deelt overigens alle techniek met de ‘normale’ LaFerrari. Dat houdt in dat hij een 6,3 liter V12 heeft met 800, die bijgestaan wordt door een elektromotor met 163 pk. Het systeemvermogen komt uit op 963 pk en daarmee kan de open auto in ongeveer drie tellen naar 100 km/h sprinten en door naar een topsnelheid van ongeveer 350 km/h.

Terugblikken

In de video wordt teruggeblikt naar enkele auto’s die zeer belangrijk zijn geweest voor Ferrari en dus ook naar auto’s waar de andere Special Editions op worden gebaseerd. Zo komt onder meer de 125 S uit 1947 voorbij, de eerste auto met een Ferrari-badge, maar ook de 250 GTO, de 330 P4, de 312T, net als een aantal Formule 1-auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.