Autovisie
Autovisie Nieuws 10 nov 2016

Nachtvorst op komst: wees startproblemen voor

De periode met nachtvorst komt er weer aan en bij veel auto’s beginnen dan ook de startproblemen. Ineens blijkt je accu onvoldoende capaciteit te hebben om de auto te laten starten. Wegenwacht en garagebedrijven maken overuren om starthulp te geven of accu’s te vervangen. Dus moet je op langere wachttijden rekenen.

Nachtvorst ANWB Autovisie accu - Autovisie.nl

Wil je ervan verzekerd zijn de winter probleemloos door te komen, laat dan je accu en het laadsysteem tijdig controleren. Dat kan bij je eigen autobedrijf, maar ook de Wegenwacht voert, na afspraak, controles uit. De ideale werktemperatuur van een accu ligt namelijk rond de 20°C. Daarboven en vooral daaronder neemt de capaciteit af. Een accu die in de zomer perfect functioneert, kan er dus zo de brui aan geven.

Wat je zelf kunt doen is zo min mogelijk korte stukjes rijden. Zeker als je daarbij accessoires aanzet die veel stroom verbruiken, zoals de achterruitverwarming. Staat de auto langere tijd stil, houd dan rekening met de stroom die er toch nog wordt verbruikt door een eventueel aanwezig alarmsysteem en/of de afstandsbediening van de centrale vergrendeling. Een goede accu houdt dat enkele weken vol, een slechte niet.

Alles over accu’s een laadsystemen kunt u lezen in Autovisie nummer 23, die nu in de winkel ligt.

Reageer op artikel:
Nachtvorst op komst: wees startproblemen voor
Sluiten