Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen verkoopt weer diesels in Verenigde Staten

Zijn Volkswagen-diesels na het sjoemelschandaal voor altijd verbannen in de Verenigde Staten? Nee, blijkbaar. Want de Duitse fabrikant is vorige maand in Amerika weer gestart met de verkoop ervan.

En klanten lijken Volkswagen het dieselgateschanaal niet heel erg kwalijk te namen. Want in april was bijna 12 procent van alle in de Verenigde Staten verkochte Volkswagens een diesel, aldus Automotive News Europe. Om dat even in context te plaatsen: voor de ontdekking van de sjoemelsoftware in 2015 was 25 procent van alle in de VS verkochte Volkswagens een diesel.

“In april was bijna 12 procent van alle in de VS verkochte Volkswagens een diesel”

In september van dat jaar verboden de Amerikaanse autoriteiten de verkoop van zo’n 11.000 nieuwe dieselvarianten van de Beetle, Golf en Passat. Dit nadat Volkswagen had toegegeven dat het merk zogenoemde sjoemelsoftware had gebruikt om beter te scoren op emissietesten. De programmatuur kon herkennen wanneer een Volkswagen op een rollenbank werd getest en schakelde de motor dan over naar een veel schoner programma.

LEES OOK: AUDI-TOPMAN OP NON-ACTIEF OM DIESELGATE

Volkswagen heeft sindsdien een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse justitie. De fabrikant moet 4,3 miljard dollar (ruim 3,9 miljard euro) aan boete betalen en trekt 25 miljard dollar (22,7 miljard euro) uit voor claims van kopers, dealers, Amerikaanse staten en milieuautoriteiten. Volkswagen heeft aangeboden in totaal zo’n 500.000 auto’s terug te kopen.

‘Volkswagen Group overweegt verkoop Ducati’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.