Autovisie
Autovisie Video 8 mei 2017

Kijken! Rallyrijder dankt leven aan stuk vangrail

Het is maandagochtend. Jullie zijn moe van het weekeinde, willen helemaal niet aan het werk en tellen misschien nu al af naar vrijdagmiddag. Jullie hebben het zwaar, maar deze rallyrijder had het een paar dagen geleden nog veel zwaarder. Er lag slechts een simpel stuk vangrail tussen hem en… zeer ernstige verwondingen waarschijnlijk.

Want als er een vangrailgod bestaat, dan heeft de Poolse rallyrijder Tomasz Kasperczyk die waarschijnlijk op zijn blote knieën bedankt. Hij kwam erachter dat onderstuur dodelijk kan zijn, toen hij tijdens de Rally van de Canarische Eilanden de controle over zijn Ford Fiesta verloor.

“Onder de andere twee wielen gaapte een diep afgrond”

De wagen klapte op een stuk vangrail, dat vervaarlijk doorboog, maar de Ford net met twee wielen op de grond hield. Onder de andere twee wielen gaapte een diepe afgrond, waar Kasperczyk en zijn bijrijder anders onherroepelijk in waren gerold.

LEES OOK: NU AL RALLYKOSTUUM VOOR NIEUWE FORD FIESTA

De harten van de twee moeten hetzelfde toerental hebben gehaald als de motor van zijn Fiesta, want het is nauwelijks te bevatten hoeveel geluk de mannen hebben gehad. Kasperczyk stapte dan ook meteen uit en hield een bordje met daarop ‘OK’ omhoog voor de helikopter.

Nieuwe Ford Fiesta ST heeft sterkste driecilinder ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.