Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen Touareg ‘betaalbaar’ terug in Nederland

De duurste personenauto van Volkswagen is terug: de Touareg. Het model werd sinds 2020 niet meer in Nederland geleverd, maar is nu met andere aandrijflijnen toch aantrekkelijk voor ons land. De gigant is ook direct een stuk goedkoper.

December 2019 lieten we nog de Touareg V8 TDI zien, destijds de krachtigste versie van het model. Voor de versie met 421 pk en 900 Nm sterke dieselmotor betaalde je meer dan 124 mille. De 3.0 V6 TDI 4Motion met 231 pk had een prijskaartje van 81.125 euro. De versie met 286 pk kostte meer dan 91 mille.

De Volkswagen Touareg is terug in Nederland

De vernieuwde Volkswagen Touareg is in Nederland betaalbaarder dan die oudere modellen. Dit is te danken aan de elektrificatie – of aan de BPM (het is maar hoe je het bekijkt).

Volkswagen Touareg, duurste vw, terug, Nederland, prijs

De vernieuwde Volkswagen Touareg is altijd een plug-in hybride, diesels of enkel benzinemotoren zijn niet leverbaar. Er zijn twee smaken: Luxe Elegance eHybrid en R eHybrid. Die eerste heeft een prijskaartje van net geen 90 mille en beschikt over een 381 pk sterke aandrijflijn bestaande uit een 3,0-liter V6 en een elektromotor. De R heeft dezelfde opzet maar biedt 462 pk aan systeemvermogen. Beide versies mogen 3.500 kilogram trekken, hebben vierwielaandrijving en zijn voorzien van een automaat met acht verzetten.

Volkswagen Touareg, duurste vw, terug, Nederland, prijs

Het uiterlijk van de R onderscheidt zich door 20 inch wielen, blauwe remklauwen en blauwe stiksels in het interieur. Wil je opvallen met je R? Dan kan je kiezen voor de kleur Silicium Grey. Deze matgrijze kleur is enkel te bestellen voor de duurste Touareg.

Duurste VW dit jaar nog op de markt

Volkswagen verwacht de eerste nieuwe Touareg in december van dit jaar te leveren.

Volkswagen Touareg V10 TDI

De Volkswagen Touareg werd ooit geleverd met een dikke V10. In onderstaande video neemt Peter Hilhorst je mee in de destijds krachtigste personenautodiesel ter wereld.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Ode aan de diesel: Volkswagen Touareg 5.0 V10 TDI en BMW X5 M50d

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.