Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen maakt een ID.7 voor jou en je labrador

De Volkswagen ID.7 ken je waarschijnlijk al wel. Zo niet? Klik dan even hier. We hebben al veel gezegd en geschreven over de grote sedan-achtige hatchback. Dat er een station op de planning stond, was al bekend. Nu kunnen we dan ook echt de ID.7 voor jou en je labrador laten zien.

De normale Volkswagen ID.7 is al geen kleine auto. Zo is de laadcapaciteit van de bagageruimte 521 liter. Met de tweede zitrij naar beneden kan je zo’n 1.600 liter kwijt. Een frunk is er niet.

De Volkswagen ID.7

De bagageruimte van de station-versie is nog groter. In de kofferbak kan je 545 liter aan spullen kwijt – of je labrador. Als de achterbank neergeklapt ontstaat er 1.714 liter aan ruimte.

Ter vergelijk: de Volkswagen Passat heeft 650 liter aan bagageruimte en 1.920 liter met neergeklapte bank.

Volkswagen ID.7, labrador, station, tourer
(Afbeelding: VW)

De Volkswagen Passat station heet trouwens officieel Tourer. Opvallend keuze want het merk noemde de carrosserievorm altijd Variant.

Wat aandrijflijnen betreft, kan je hetzelfde als bij de andere Volkswagen ID.7 verwachten. Op dit moment is er slechts één beschikbare optie voor de aandrijving. Deze omvat een elektromotor met een vermogen van 210 kW (286 pk) en een koppel van 545 Nm. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 77 kWh (netto) waarmee je volgens de WLTP-meetmethode 599 kilometer ver komt.

Xpeng bedenkt eenvoudige maar geniale oplossing voor gevaar vliegende auto’s

Wat de Volkswagen ID.7 Tourer kost, is nog onduidelijk. Wil je op de hoogte blijven van al het autonieuws en dus ook de prijs van de station. Klik dan hier om gratis te abonneren op onze nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.