Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgende generatie DS-modellen louter elektrisch

Binnen het bestaande modellengamma biedt DS Automobiles al van elke productlijn een stekkerversie aan, maar de autobouwer geeft vanaf 2024 al zijn nieuwe modellen een stekkeraansluiting mee. DS komt alleen nog met elektrisch aangedreven modellen.

De Franse luxetak van het Stellantis-concern biedt momenteel één volledig elektrisch aangedreven model aan. Dat is de 3 Crossback. Van de grotere 7 is alleen een plug-in hybride leverbaar en die motorisering staat ook van de 4 en 9 gepland. Een volledig elektrische uitvoering van de 4, 7 en 9 is echter technisch niet mogelijk. Het gebruikte EMPII-platform is niet ingericht op een puur elektrische aandrijflijn met groot accupakket. Om een elektroversie uit te brengen moet de autobouwer de bodemsectie onder handen te nemen en daaraan wordt momenteel gewerkt.

De nieuwe DS 4 blijft trouw aan hatchback-vorm

DS 4 krijgt unieke technologie

Vier architecturen

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van e bodemsecties is het moederconcern Stellantis. Het bedrijf maakt vier architecturen die allemaal geschikt zijn voor louter elektrische aandrijving. De platforms wijken van elkaar af door de trekkracht van de elektromotoren en de grootte van de batterij. Daarnaast maakt Stellantis een verschil tussen voor- en vierwielaandrijving en voor de Amerikaanse markt ook tussen een zelfdragende carrosserie en ladderchassis. De verwachting is dat die platforms rond 2024 beschikbaar zijn. DS gebruikt twee van de vier beschikbare bodemplaten. De fabrikant houdt voor zijn volgende generatie modellen vast aan voorwielaandrijving met optioneel vierwielaandrijving.

Volledig elektrisch

DS startte zijn huidige productoffensief in 2018 met de introductie van de 3 Crossback. Vervolgens lanceerde het merk de 7 Crossback. Inmiddels zijn twee andere nieuwe modellen aangekondigd, de 4 en 9. Laatstgenoemde komt volgende maand op de markt en zal in Nederland alleen als plug-in hybride worden aangeboden. De 4 gaat rond oktober in productie en rijdt begin 2022 de showroom binnen. Voor 2022 en 2023 heeft DS nog geen nieuwe stekkerversie op de agenda staan, uitgezonderd de DS 4. Pas in 2024 komt het eerstvolgende nieuwe stekkermodel, die volledig elektrisch is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.