Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 12 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Breken met de traditie: DS 9 – Review

De DS 9 is het vlaggenschip van de Franse premiumtak van het Stellantis-concern. Doet hij de merknaam DS eer aan en kan hij in tegenstelling tot grote Franse sedans uit het recente verleden wél de concurrentie aan met de Duitsers?

DS opereert sinds 2015 als zelfstandig merk en breidt met de DS 9 zijn modellenprogramma uit naar drie versies. Deze DS 9 is het vlaggenschip van de Franse merken binnen de Stellantis-groep. Hij staat op het EMP2-platform en wordt in China gebouwd waar hij de grote aantallen moet scoren. In Europa is het vooral een mooie imagomaker voor het merk. Hij deelt zijn bodemplaat met de verlengde versie van de Peugeot 508 die alleen in China wordt geleverd.

Duitse dominantie

De DS 9 moet gaan breken met de traditie dat grote sedans uit Frankrijk moeite hebben om de Duitse dominantie in dat segment te doorbreken. Hij is 4,93 meter lang en daarmee is hij vergelijkbaar met een Mercedes-Benz E-Klasse, terwijl zijn basisprijs van 57.890 euro op het niveau van een C-Klasse zit.

360 pk

De DS 9 is inmiddels te bestellen en wordt in september geleverd. Eerst alleen als 225 pk sterke plug-in hybride en later volgen twee andere versies. Mogelijk nog dit jaar en anders begin volgend de vierwielaandrijver met de 360 pk sterke PHEV-aandrijflijn uit de 508 PSE. Later komt nog een  stekkerhybride met 250 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.