Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Videobellen maakt van je Tesla thuiskantoor

Videobellen is aan de orde van de dag in deze crisistijd en ook daar speelt Elon Musk met een video conferencing feature weer heel handig op in.

Wanneer videobellen leverbaar wordt, wilde Musk nog niet zeggen. Op een twittervraag van Tesla Owners Sillicon Valley of ze video conferencing in hun Tesla konden krijgen, antwoordde hij bevestigend: “Yeah, definitily a future feature”. De hardware, een op de bestuurder gerichte camera onder de binnenspiegel, zit er bij de Model 3 al. En aan software is bij Tesla nooit een gebrek. Binnenkort kun je dus Zoomen of Microsoft Teamen met je Tesla. Thuiswerken wordt dan toch nog heel dynamisch met je Model 3 als mobiel kantoor. Wat de veiligheidsvoorwaarden zullen zijn, moet nog blijken.

Tesla Model 3 (16 van 90)
Fun in een Tesla

Infotainment

Je hoeft geen autokenner te zijn om vast te stellen dat video conferencing een van de meer haalbare claims is van de grote autovisionair. Bij een Tesla draait het al vanaf dag een om infotainment. In het minimalistische interieur domineert heel zichtbaar maar één ding en dat is de computer. De XXXL-display herinnert je daar elke seconde aan omdat je er de hele auto mee bedient. Tesla was de eerste autofabrikant die heel duidelijk liet zien waar het in de nabije toekomst om zou draaien bij een auto. De auto van de toekomst heeft veel computers, connectiviteit, ‘piloten’ en nu dus mogelijk videobellen.

Tesla Model S Autopilot

Autopilot

Musk gaf zijn intelligente cruise control in combinatie met lanekeeping een naam die iedereen snapte, want hij noemde het lekker provocerend een autopilot. Terwijl het systeem niet veel meer deed dan de verzamelde rijhulpen van Mercedes of Volvo, sprak iedereen over het systeem van Tesla. En dus volgde het ene na het andere schandaal. Marketing leek belangrijker dan veiligheid, iets wat Musk uiteraard ontkende. De rest is historie en de rebelse automaker bleef zich verder ontwikkelen en laat de rest van de auto-industrie zien hoe het anders kan. Door video conferencing in je auto mogelijk te maken, bijvoorbeeld.

Software update

Wat er ook fout ging in het verleden, schuld bekennen gebeurde pas als het echt niet anders kon. Vaak was een software update het antwoord op een fout. En het moet gezegd: dat werkte tot op grote hoogte. Of video conferencing in een auto nou echt van toegevoegde waarde is, levert vast weer veel gespreksstof op. En zo baande het kleine Tesla ook voor giganten als Volkswagen een modern pad. En daarop kun je in veel gevallen met een software-update je fouten wegpoetsen. Of dat ook nodig was bij de productie en ontwikkeling van de belangrijkste Volkswagen sinds de Golf, de volledig elektrische ID.3, moet later blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.