Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Gelekt! Dit is de nieuwe en bliksemsnelle Tesla Model 3 Plaid

De nieuwe generatie Tesla Model 3 is te bestellen als achterwielaandrijver en Dual Motor Long Range, maar een Performance-model staat nog niet op de prijslijst. Hier gaat verandering in komen. Dit is wat we nu weten over de Tesla Model 3 Plaid, zoals het nieuwe topmodel mogelijk zal heten.

Naast Plaid wordt ook Ludicrous genoemd als naam van de uitvoering. Welke het wordt, is vooralsnog onduidelijk. Al doet het Plaid-logo op de achterklep van de gespotte auto’s vermoeden dat Ludicrous slechts een rijmodus blijft.

Tesla Model 3 Plaid of Ludicrous

Wat weten we dan nog meer van de snelste Tesla Model 3? Op de foto’s kan je zien dat de EV over een achterspoiler beschikt. Meerdere berichten op social media melden dat het gaat om een exemplaar gemaakt van koolstofvezel, al kan dat nog niet bevestigd worden.

Verder is te zien dat de Model 3 Plaid – zoals we ‘m maar vast noemen – iets ander bumperwerk heeft, de remmen zijn geüpgraded en de wielen een sportiever design hebben.

Naar verluidt heeft de nieuwe snelste Tesla Model 3 twee elektromotoren die zo’n 600 pk moeten leveren. Hiermee sprint de EV van 0 naar 100 kilometer per uur in zo’n 3,1 seconden. Let wel, dit is dus nog niet zeker.

Deze Duitse sedan is inmiddels een betaalbare occasion

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Tesla Model 3? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Track Pack

De vorige sportiefste Tesla Model 3 was de Performance met Track Pack. In onderstaande video neemt Autovisie-redacteur Dries van den Elzen je mee in de EV over de Nürburgring Nordschleife.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.