Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Video: Tesla geeft uniek inkijkje in de Berlijnse Gigafactory

Na vele maanden vertraging opende Elon Musk de Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg vorige maand dan eindelijk. De EV-producent geeft nu een inkijkje in de hightech fabriek vol robots.

De locatie, met een oppervlakte van 227.000 vierkante meter, is de grootste EV-fabriek in Europa. Er werken 12.000 werknemers. Als de productie volledig opgeschaald is, produceert de fabriek 500.000 voertuigen per jaar. Dit wil de fabrikant per 2025 al bereiken.

Een inkijkje in Tesla’s Gigafactory in Berlijn

Momenteel wordt enkel de Tesla Model Y in de Duitse Gigafactory gebouwd. Het plan van Elon Musk is om de fabriek zo in te richten, dat de crossover voor heel Europa in deze fabriek wordt gebouwd. Momenteel komen er vooral veel Chinese exemplaren onze kant op. In de video laat Tesla zien hoe het productieproces van zo’n ‘Y’ verloopt.

 

Elon Musk komt met derde ‘Master Plan’ om met Tesla de wereld te redden

Momenteel is deze Aziatische fabriek nog erg belangrijk voor de productie van batterijen, die komen nu allemaal uit China. Tesla wil later ook batterijen gaan produceren in de Berlijnse Gigafactory.

Grootse plannen van Elon Musk

De grootse plannen met de fabriek zijn slechts een klein deel van het uiteindelijke doel van Tesla. Tijdens de openingsceremonie in Berlijn gaf Elon Musk aan dat de fabrikant per 2030 de capaciteit heeft om 20 miljoen voertuigen per jaar te produceren.

Tesla Berlijn 002
Een andere kijk op het onophoudelijke robot-ballet. (Afbeelding: Tesla)

Als de productie van zoveel auto’s in een jaar mogelijk is, moet er ook voldoende afzet zijn. Elon Musk liet na de ceremonie aan Automotive News weten dat het uiteindelijke productieaantal in 2030 waarschijnlijk dichter bij de 10 miljoen auto’s ligt.

Elon Musk breekt met Tesla opnieuw een verkooprecord

Afgelopen jaar zijn er meer dan 930.000 auto’s gebouwd door Tesla. Als Elon Musk daadwerkelijk verwacht 10 miljoen auto’s te produceren, moet binnen acht jaar de productie meer dan vertienvoudigen. Hiermee komt Tesla net onder het productieaantal van de grootste autofabrikant ter wereld uit. Toyota bouwde in 2021 10,076,246 auto’s. Of Tesla dit ooit gaat overstijgen, zal de toekomst uitwijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.