Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Vervanger Elon Musk: Wordt Tom Zhu de nieuwe CEO van Tesla?

Elon Musk, CEO van onder andere Tesla, ligt al tijden onder vuur. Een gevalletje ‘hoge bomen vangen veel wind’, al kiest Musk er zelf voor om flink in de belangstelling te staan. Nu het niet goed gaat met de waarde van de aandelen, is het misschien wel tijd om een nieuwe topman aan te stellen.

De onrust rondom Elon Musk ontstond met de overname van Twitter en al zijn uitingen rondom de overname. Hoe slecht dit voor Tesla is, leggen we in dit artikel uit.

Tom Zhu op weg CEO van Tesla te worden

Het doorgaans welingelichte Bloomberg laat weten dat Tom Zhu wordt klaargestoomd om de nieuwe CEO van Tesla te worden en Elon Musk op te volgen. Zhu is geen onbekende binnen het bedrijf.

Tesla Supercharger, elektrische auto, Tom Zhu, Elon Musk, Tesla CEO, opvolger, vervanger
(Afbeelding: Tesla)

In 2014 ging de Chinees, die naar verluidt ook in het bezit is van een Nieuw-Zeelands paspoort, werken bij Tesla. Veel in de media was hij nog niet, maar dit betekent niet dat hij niet belangrijk is voor het bedrijf.

Het bizarre bedrag dat Tesla-CEO Elon Musk per uur verdient

Tom Zhu werd als snel manager of China Operations. De eerste China fabriek is dan ook mede aan hem te danken. De instapversie van de Tesla Model 3 rolt zelfs niet meer van de band in het Californische Fremont, maar enkel nog in China. De auto’s die hier geproduceerd worden, hebben een zogenaamde ‘LFP’–accu, die vergeleken bij Tesla’s standaard Panasonic–pakketten van een minder geavanceerde soort is.

Chinese Model 3

Autovisie had die Model 3 een paar maanden lang als duurtester. Hoe het is om te leven met die Model 3, zie je in onderstaande video.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Genoeg over die Chinese fabriek en auto’s. Als Tom Zhu Elon Musk opvolgt, heeft hij immers de leiding over alle fabrieken.

De opvolger van Tesla-CEO Elon Musk

Volgens medewerkers die Bloomberg gesproken heeft, is Zhu de aangewezen persoon om Elon Musk op te volgen. Zhu heeft nog geen contract waarop de term executive officer (de functie net onder CEO) staat. Toch zou hij nu al toezicht houden op de wereldwijde productie, verkoop en service van Tesla’s. Volgens ingewijde is er geen twijfel over mogelijk: Tom Zhu is de favoriet om ooit Elon Musk op te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.