Autovisie
Autovisie Nieuws 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW roept meer dan 14.000 elektrische auto’s terug om vermogensverlies

BMW roept in de Verenigde Staten 14.086 elektrische auto’s terug omdat deze hun vermogen kunnen verliezen. Dit kan gebeuren tijdens het rijden.

De terugroepactie geldt voor de i4, i7 en iX van BMW. In totaal wordt 90 procent van alle EV’s in de Verenigde Staten teruggeroepen.

Problemen met batterijsoftware elektrische auto’s

Het probleem zit in de batterijsoftware van de elektrische auto’s van BMW. Door de fout in de software kan het vermogen tijdens het rijden tijdelijk wegvallen of kan de auto zelfs volledig uitvallen.

BMW i4, terugroepactie, uitvallen, vermogensverlies
BMW i4 M50 (Afbeelding: BMW)

Een oplossing voor het probleem is er gelukkig al – en die oplossing is ook simpel. Door een update uit te voeren vallen de BMW’s niet meer uit. Het updaten duurt ongeveer 60 minuten.

BMW verdedigt keuze voor abonnementsvormen

BMW laat weten dat het zelf de problemen in de software heeft ontdekt na een kwaliteitscontrole. Gelukkig hebben er geen ongelukken plaatsgevonden door de softwarefout.

Geen terugroepactie in Nederland bekend

Eigenaren kunnen zelf via het document van de Amerikaanse NHTSA kijken of hun auto ook een update moet hebben. Nog onduidelijk is of ook Nederlandse auto’s last hebben van dit probleem. Hoewel deze terugroepactie van BMW groot van omvang is, kende het merk afgelopen jaar in Nederland niet extreem veel terugroepacties.

Het Beierse automerk had in 2022 in totaal 11 terugroepacties in Nederland. Dat is een stuk minder dan andere fabrikanten, bijvoorbeeld Stellantis. Die hadden er afgelopen jaar 64 in ons land.

Met de BMW i4 en 440i Gran Coupé op het circuit

Een van de auto’s die nu teruggeroepen wordt in de Verenigde Staten, is de BMW i4. Autovisie nam een paar maanden geleden die elektrische auto samen met zijn benzinebroertje, de 440i Gran Coupé, mee over het circuit. In onderstaande video zie je welke BMW er sneller is. Hint: de pk’s en Nm’s winnen het van het lagere gewicht. 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

5 redenen waarom je (g)een 1800+ pk Venom F5 Revolution Coupé wil

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.