Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vernieuwde Skoda Fabia onderweg, debuut Autosalon van Genève 2018

Na de fonkelnieuwe Volkswagen Polo en Seat Ibiza en de op handen zijnde nieuwe Audi A1zou je verwachten dat Skoda met een kakelverse Fabia het vierluik zou completeren, maar de autobouwer gaf eerder aan dat de volgende Fabia niet voor 2020 is te verwachten. Vandaar dat de compacte middenklasser nu een facelift ondergaat.

Op de Autosalon van Genève 2018, die van 8 tot en met 18 maart in de Palexpo naast het Geneefse vliegveld wordt gehouden, toont de Tsjechische Volkswagen-dochter de opgefriste Fabia. Het model wordt nu nog even geheim gehouden, maar de fabrikant geeft wel aan dat de auto over een vers front zal beschikken. Zo krijgt de Fabia onder andere LED-verlichting en –dagrijverlichting. Binnenin geeft Skoda de auto een nieuwe generatie infotainmentsystemen mee. Ook de lijst met zogenaamde ‘Simply Clever’-items wordt aangevuld.

LEES OOK: SKODA VOERT PRODUCTIE KAROQ VERDER OP

De Fabia is een belangrijke speler binnen het leveringsprogramma van Skoda. Van het model zijn sinds de allereerste generatie in 1999 wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. De tussenstand van het huidige type bedraagt meer dan 500.000 exemplaren, waarvan er afgelopen jaar 206.500 stuks bijkwamen. De Fabia was vorig jaar Skoda’s derde best verkochte model, na de Octavia en Rapid.

Skoda zal de auto binnenkort aankondigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.