Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes Benz komt met nog meer SUV’s

Bij Mercedes-Benz zien ze de vraag naar SUV’s alsmaar toenemen. Het merk komt daardoor met nog meer verschillende modellen, maar dat zullen geen kolossen worden.

 

BREED AANBOD

Op dit moment kun je bij Mercedes-Benz terecht voor een GLA, een GLC een GLE, een GLS en de helemaal nieuwe G-Klasse. Een behoorlijk breed aanbod dus, zeker als je bedenkt dat er van de GLC en GLE ook nog een coupéversie wordt geleverd. Toch kan het nog altijd uitgebreider en daarom denkt het merk op de autoshow van Detroit hardop na over extra modellen. In een interview met nieuwssite Autonews geeft Britta Seeger, de verkoop- en marketingbaas van Mercedes-Benz, aan dat er plannen liggen voor nieuwe modellen, maar dat die nieuwe modellen niet aan de top van het segment komen.

MERCEDES GLB_darkblue_drive
MERCEDES GLB, computerfoto Schulte Design

COMPACTE KLASSE

Nee, je moet de uitbreiding vooral aan de onderkant van Mercedes’ modellengamma gaan zoeken. Vooral de populariteit van de GLA en GLC zorgden voor het grote verkoopsucces van afgelopen jaar. Toch zit er tussen beide modellen een gat van ruim 21.000 euro in de vanafprijs. Met andere woorden: daar kan nog wel een model tussen. Denk aan BMW’s uitbreiding van het SUV-gamma met de X2. Over een aantal weken trekt Mercedes-Benz het doek van de helemaal nieuwe A-Klasse. Van die auto zal ook weer een crossovervariant komen, de nieuwe GLA. Wij zullen echter niet vreemd opkijken als er meer dan één hogere variant van komt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.