Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 29 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Verbrandingsmotor nog niet dood: ‘Toyota blijft investeren’

Terwijl overheden met groene idealen de verbrandingsmotor de nek om proberen te draaien, houdt Toyota (zo lang als het kan) vast aan de brandstofmotor. Dat is op te maken uit woorden van Tomoya Takahashi, hoofd van Toyota’s sportieve tak Gazoo Racing.

Dat het merk de elektrische auto nog niet volledig heeft omarmd, blijkt ook uit het modellengamma. In de Nederlandse showroom staat momenteel slechts één EV: de bZ4X.

Toyota heeft geen plannen voor performance-EV

Wel maakten we vorig jaar kennis met het studiemodel genaamd FT-Se, een moderne MR2 met elektrische aandrijflijn. Het is echter maar zeer de vraag of die auto er gaat komen. Aan Australische pers zei Takahashi namelijk dat er geen plannen zijn voor een performance-EV.

Dit is de snelste Toyota MR2 van Nederland: ‘Hij heeft gewoon apk’

Daarnaast geeft hij aan zo lang mogelijk verbrandingsmotoren te willen blijven gebruiken in GR-modellen. “Er komt mogelijk een tijd wanneer er een algeheel verbod komt. Maar de verbrandingsmotor is niet slecht, de uitstoot is de vijand”, vertelt Takahashi.

Gazoo Racing blijft investeren in de verbrandingsmotor

Voorlopig blijft de GR-topman investeren in de verbrandingsmotor. Wel zal op den duur hoogstwaarschijnlijk gebruik gemaakt worden van hybridetechniek, iets waar Toyota inmiddels wél veel ervaring mee heeft.

Goedkoopste Toyota GR Yaris-occasion kost helft van nieuwprijs

Bij de grootste autofabrikant ter wereld komen ook echte petrolheads nog aan hun trekken. Zo heeft Toyota liefhebbers verwend met de vijfde generatie Supra, GR86 en binnenkort ook met de de nieuwe GR Yaris. Buiten Europa wordt ook de brute GR Corolla geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.