Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Veiligheidsexperts hopen dat de Tesla Cybertruck nooit naar Europa komt

De levering van de Tesla Cybertruck aan echte klanten (dus niet alleen aan medewerkers van Tesla) lijkt nu echt op gang te komen. En dat baart veiligheidsexperts zorgen.

Over het uiterlijk van de Cybertruck hoeven we het niet meer te hebben. Dat lijkt zo uit een vroeg 3D-spel te komen, waarin de computergraphics alleen uit polygonen bestonden.

Tesla Cybertruck veiligheid

Tesla heeft al toegegeven dat het bijna onmogelijk wordt om de Cybertruck aan Chinese en Europese veiligheidseisen te laten voldoen. Doordat de koets van de pick-up van rvs is gemaakt, is-ie te stijf.

Geen verrassing! Tesla Cybertruck is 21.000 dollar duurder dan beloofd

“Wij hopen dat Tesla dit voertuig niet naar Europa haalt”, stelt de European Transport Safety Council. “Het is zo groot, zo sterk en weegt zoveel, dat een aanrijding met een voetganger / fietser dodelijk zal zijn.”

Pick-up versus kreukelzone

Een van de grootste problemen met de Cybertruck is de carrosserie van roestvast staal. Dat geeft niet mee en kan dus voor veel schade zorgen als een persoon er tegenaan klapt.

Tesla Cybertruck ruitenwisser panelen onderdelen kosten banden Elon Musk
(Afbeelding: Tesla)

Ook voor andere automobilisten kan de Cybertruck gevaarlijk zijn. Omdat de elektrische pick-up zo stijf en zo zwaar is, zal-ie door de kreukelzone van een normale auto heen rammen.

Massaproductie wordt lastig

Elon Musk schreef deze week op Twitter dat het “erg lastig” wordt om de Cybertruck in China straatlegaal te krijgen. Vooralsnog lijkt het er dus op dat Tesla z’n truck niet buiten de VS zal kunnen verkopen.

In de jaarcijfers van Tesla bestaan de Model S en Model X niet meer

Misschien vindt Tesla dat helemaal niet erg, want het bedrijf heeft eerder bekend dat massaproductie van de Cybertruck niet makkelijk is, onder meer vanwege de gekozen materialen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.