Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Vanlifer maakt camper van Tesla Semi

Op vakantie gaan met een elektrische auto vraagt om de nodige planning vooraf. Maar dat is helemaal niet nodig als je met deze Tesla Semi Campervan van Vanlifer gaat. 

Tesla Semi Campervan

Campers op basis van een vrachtwagen zijn alles behalve nieuw. Maar een elektrische vrachtwagen die is omgetoverd tot camper, dat is nog niet gedaan. En dat is heel erg logisch ook. Er bestaat op dit moment namelijk geen elektrische vrachtwagen waar je heel ver mee kunt komen. Deze vrachtwagens worden veelal ingezet als vuilniswagen omdat hij dan stil kan rijden en niet heel ver hoeft te komen. Een van de eisen voor een camper is dat je er juist wel een flink eind mee kunt rijden zonder te tanken/laden. Iets wat de Tesla Semi op papier heel goed kan.

Camper

Coachbuilder Vanlifer ziet dan ook het potentieel van de Tesla Semi in als het aankomt op een luxe camper. De elektrische truck heeft, met een trailer erachter, een maximaal bereik van 500 mijl (804 km). Deze wordt bij de camper achterwege gelaten, dus wellicht dat de truck zonder trailer nog verder kan komen.

De bouwers claimen dat het ombouwen van de Semi naar camper ook helemaal niet lastig moet zijn. Het is simpelweg een kwestie van het campergedeelte achterop plempen, vastzetten en gaan. De eigenaar krijgt daarmee een volledig uitgeruste keuken, ruime woonkamer, wc en alle andere benodigdheden die men mag verwachten van een luxe camper in dit segment. De designers laten voor het gemak even een tekening zien van de indeling van de camper zien.

Tesla Semi Campervan

Platform

De Tesla Semi zou volgens Vanlifer een geweldig platform voor de camper zijn. De truck heeft een maximaal laadvermogen van 36 ton, dus over het gewicht van het campergedeelte hoeft geen zorgen gemaakt te worden. En daarnaast zou de truck enorm zuinig zijn. Daarbij claimt Tesla natuurlijk dat de truck volledig zelf kan rijden, en dat houdt volgens Vanlifer in dat de bestuurder al van de vakantie kan genieten zodra hij de snelweg op draait.

Als laatste verkoopargument brengt de bouwer nog de prijs aan. Je zou zeggen dat deze vrij hoog ligt, maar gezien de basisprijs van een Semi valt die juist erg laag uit. De basisprijs van een Tesla Semi Founders Edition (de duurste) komt op €170.000 (excl. vervoers- en afleveringskosten). Zelfs met opbouw komt het nog niet in de buurt van bijvoorbeeld een Concorde Cruiser, die al snel tegen de drie ton loopt.

Voorlopig gaat het hier nog om een concept. De Tesla Semi is alleen nog vooruit te bestellen bij Tesla. Of dit camperproject ook werkelijkheid gaat worden nadat de elektrische vrachtwagen uit de fabrieken rolt, moeten we nog maar zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.