Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Twijfels rondom kersverse topman van Aston Martin’

Tobias Moers staat nog geen eens twee jaar aan het roer bij Aston Martin, of er zijn al twijfels over zijn toekomst. Dat meldt het Britse Autocar.

De speculaties over zijn toekomst zijn het resultaat van tegenvallende financiële cijfers én het vertrek van enkele prominente Aston coryfeeën sinds zijn komst. Met name het veelvuldige uitstellen van de (extern gefinancierde) Valkyrie zorgt al geruime tijd voor flinke problemen, schrijft het Britse medium.

Gesprekken

Het gaat zelfs zo ver, dat er al gesprekken zijn gevoerd met een mogelijke opvolger van Moers. Daarover houdt Aston Martin zelf de kaken stijf op elkaar, maar verschillende bronnen hebben al aan Autocar bevestigd dat er gesprekken gaande zijn.

Is de Aston Martin V12 Vantage definitief onderweg?

Tobias Moers staat pas sinds augustus van 2020 aan het roer bij Aston Martin. Hij kwam destijds over van Mercedes-AMG. Kort na zijn aanstelling maakte hij al enkele rigoureuze beslissingen. Het plan van voorganger Andy Palmer om onder de Lagonda-naam een nieuw submerk voor elektro-auto’s te introduceren, schrapte hij in samenspraak met de eveneens kersverse aandeelhouder Lance Stroll. Daarnaast legde Moers de productie van de toen net geïntroduceerde DBX stil, om de kwaliteit van de SUV op een hoger plan te brengen. De bouw van de eerste SUV van het merk moest sowieso worden onderbroken, vanwege de coronacrisis, iets dat juist voor de financiële problemen zorgt. Uit oogpunt van kostenbesparingen voerde Moers ook ingrijpende veranderingen door. Zo werd het productieproces geoptimaliseerd, mede door enkele arbeidsintensieve opties achterwege te laten.

Stopt Aston Martin bij de DB11?

Spanningen binnen Aston Martin

Autocar schrijft dat er sinds de komst van Moers een hoop spanningen binnen het bedrijf zijn. Zoals gezegd is er een aantal belangrijke werknemers vertrokken bij de Britse autobouwer sinds zijn komst. Volgens bronnen komt dat door de pragmatische managementstijl die Moers erop na houdt. Bovendien liet de Duitser in de afgelopen periode al meermaals weten te zijn geschrokken van de situatie binnen Aston Martin.

Of Moers, die meer autoliefhebber dan manager is, binnenkort zal terugtreden en wie er daarna op zijn stoel gaat zitten, is volgens de bronnen nog onduidelijk. Mocht Aston Martin dat doen, dan brokkelt het imago van Aston Martin verder af. Het bedrijf lijdt onder stabiliteit en dat weerhoudt gefortuneerde autoliefhebbers om een Aston Martin aan te schaffen. Ook voor de verzamelaarsobjecten weet de Britse autobouwer moeilijk klanten te vinden, te meer de collectioneurs de stabiliteit van een merk als Lamborghini, Porsche en Ferrari missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.