Autovisie
Autovisie Nieuws 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Topversie Lamborghini Urus heet Performante

De aanduiding Performante keert terug in het modellengamma van Lamborghini, maar het is dit keer niet de Huracan die het naamplaatje gaat dragen. De Italiaanse sportwagenbouwer koppelt de aanduiding aan het topmodel van de Urus-familie.

De aanduiding Performante werd door de Italianen alweer zo’n 15 jaar geleden voor het eerst gebruikt. De autobouwer leverde toen de Gallardo. De lichtgewichtversie met opgevoerde motor droeg als coupé de naam Superleggera, maar toen de open variant werd uitgebracht luidde het achtervoegsel Performante. Korte tijd later verscheen het naamplaatje ook op de opgefriste coupévariant. Lamborghini zette de herziene aanduiding voor zijn lichtere en sterkere versie voort op de Huracan, die de Gallardo naar de geschiedenisboeken verwees. Inmiddels heeft de fabrikant voor wat betreft de Huracan afscheid genomen van de Performante-aanduiding. Het racy-topmodel, die is uitverkocht, gaat als STO door het leven.

Nieuws in Monterey

De naam Performante leeft echter niet voort in de geschiedenisboeken, want voor de Urus haalt Lamborghini de aanduiding terug. Ook hier duidt de naam het topmodel aan. De fabrikant presenteert de Urus Performante tijdens de Monterey Auto Week, die dit weekeinde zijn hoogtepunt beleeft. De autobouwer is niet het enige merk dat er een nieuw model voorstelt. Bugatti pakt er uit met de laatste W16-aangedreven sportwagen, Aston Martin toont er de gelimiteerde DBR22 en onthult de V12 Vantage Roadster, Bentley heeft zijn Batur meegenomen en Koenigsegg stelt er een nieuwe sportcoupé voor. Lamborghini Huracán Performante

Met de onthulling van de Urus Performante in Monterey is het Urus-nieuws voor dit jaar nog niet voorbij. De SSUV ondergaat een facelift. Het is voor het eerst dat de autobouwer de Urus als PHEV aanbiedt. De plug-in hybride-aandrijflijn bestaat uit de V8-motor, gekoppeld aan een elektromotor. Naar verluidt levert de krachtcentrale 850 pk aan systeemvermogen. De Italianen onthullen die specificaties binnenkort, zoals het merk ook nog de Sterrato-softroader van de inmiddels uitverkochte Huracan-familie in petto heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.