Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Nog meer tranen, Lamborghini neemt afscheid van belangrijke aandrijflijn

Na het slechte nieuws over de Fiesta is er nog meer verdrietig nieuws. Ditmaal voor die liefhebber die meer te besteden heeft. Lamborghini neemt namelijk afscheid van de verbrandingsmotor. Sterker nog, de laatste Lamborghini met enkel verbrandingsmotor is al verkocht.

Dit besluit betekent dat de orderboeken voor de Hurac√°n en Urus op enkel benzine gesloten zijn. Hybride-modellen worden nog wel verkocht.

Lamborghini neem afscheid van brandstofmotor

Het was te verwachten dat dit besluit er ooit kwam. Nu wordt het dan ook echt bevestigd door de CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, in de Duitse krant Welt.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, niet kopen
Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12. (Afbeelding: Lamborghini)

Hoewel de orderboeken dicht zijn, zal het nog even duren voordat er echt geen Lamborghini’s met verbrandingsmotor meer worden geproduceerd. De auto’s die besteld zijn moeten immers nog worden gebouwd.

De Italiaanse supercarfabrikant gaat zich dus meer richting op elektrificatie en investeert tegen 2024 1,8 miljard euro om een volledig elektrische line-up te produceren en volledig elektrische modellen te ontwikkelen.

Urus plug-in hybride

Vooralsnog is er niet veel bekend over de hybride Urus. Naar verluidt blijft de 4,0-liter V8 met dubbele turbo’s, maar komt er een elektromotor bij. Het vermogen zou rond de 820 pk liggen.

Lamborghini Urus Performante: Sta op voor de crossover-koning!

Wil je meer weten over de Urus plug-in hybride? Bekijk dan hier de eerste beelden van het model hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.