Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze MG4 heeft meer vermogen dan een Mercedes-AMG A45

Het is misschien een beetje flauw om een MG4 met een Mercedes-AMG A45 te vergelijken, maar als we enkel naar vermogen en carrosserievorm kijken is het geen gek vergelijk. Sterker nog, de nieuwe MG4 XPower heeft meer vermogen dan de Duitse hot hatch.

Ongeveer twee weken geleden kwam naar buiten dat MG een snelle versie van de MG4 gaat bouwen. Nu kunnen we ook de eerste beelden laten zien.

De MG4 die sneller is dan de Mercedes-AMG A45

De MG4 Xpower heeft twee elektromotoren die samen goed zijn voor 435 pk en 600 Nm aan koppel. Met een nul-naar-honderd-tijd van 3,8 seconden is-ie 0,1 seconden sneller dan de Mercedes-AMG A45. Het versnellen stopt bij de EV echter bij 200 kilometer per uur.

MG4 Xpower, Mercedes-AMG A45, sneller
(Afbeelding: MG) (Afbeelding: MG)

De twee elektromotoren putten hun energie uit een 64 kWh accupakket. Hiermee kom je zo’n 380 kilometer ver, dat is 70 kilometer minder dan de versie met enkel een motor op de achteras – en hetzelfde accupakket. Snelladen kan met maximaal 150 kW, dat is 15 kW sneller dan andere MG4’s.

MG4 Xpower, Mercedes-AMG A45, sneller
(Afbeelding: MG)

De MG4 Xpower kan niet alleen snel optrekken en snel laden, hij kan ook snel tot stilstand komen. De Xpower heeft rondom geventileerde remschijven waarmee de remweg vanaf 100 kilometer per uur 33,5 meter moet bedragen. Daarbij krijgt het model 18-inch wielen en alcantara kuipstoelen.

Zo scherp geprijsd is de nieuwe, elektrische Fiat 600e

Nog onduidelijk is wat deze extreme versie van de MG4 gaat kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.