Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de Lamborghini Urus als plug-in hybride

Er is een Lamborghini Urus gespot die naar verluidt een deels elektrische aandrijflijn heeft. Het is de eerste keer dat de super SUV wordt gefilmd met een elektromotor.

Helemaal nieuw is dit niet. Al in 2019 liet Maurizio Reggiani, ontwikkelingsdirecteur bij Lamborghini, weten dat er ook een Urus als plug-in hybride op de markt komt.

De Lamborghini Urus al plug-in hybride

Een muisstille Lamborghini Urus, het is toch even wennen. Hoewel de Urus niet een typische liefhebbersauto is, en sommige puristen een SUV niet bij Lamborghini vinden passen. Weet de Urus qua rijeigenschappen en beleving de bestuurder toch te imponeren.

Autovisie-redacteur Dries van den Elzen reed een paar maanden geleden met de Lamborghini Urus Performante. Deze versie heeft meer vermogen, is lichter en is volgens de Italianen meer op rijbeleving gefocust. ā€œHet lijkt alsof je op het dak van een supercar zitā€, zegt hij in onderstaande video.

Hoewel een PHEV wat meer gewicht met zich mee zal brengen, houdt de Urus naar verluidt de 4,0-liter V8 met dubbele turboā€™s. De aandrijflijn moet zelfs krachtiger worden door de elektromotor. De elektromotor die waarschijnlijk gebruikt wordt is van Porsche en draagt de naam LK5. Het vermogen van Lamborghini Urus plug-in hybride de zou rond de 820 pk liggen.

In de video zie je dat een zwarte Lamborghini Urus zonder geluid en zonder bestickering wegrijdt. Enkel de vermoedelijke laadklep is afgeplakt.

BMW XM Concurrent

Lamborghini heeft nog niets van de specificaties bevestigd. Ook is nog onduidelijk wanneer de Urus als plug-in hybride op de markt komt. Dat de Urus PHEV komt, lijkt zo goed als duidelijk. Ze moeten immers concurrentie bieden aan bijvoorbeeld de BMW XM. De krachtigste Label Red-versie van de Beierse gigant wordt in de herfst van 2023 geĆÆntroduceerd. Zal de plug-in hybride Urus eerder komen dan de SUV uit Beieren?

5 redenen waarom de hybride Mercedes-Maybach S 580 e (g)een goed idee is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.