Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Ford neemt afscheid van legendarisch model

Het feest is over voor een van de belangrijkste modellen van Ford, de Fiesta. Het merk neemt al snel afscheid!

Echt helemaal nieuw is dit besluit niet. Vorig jaar december lieten we al weten dat de Focus en de Fiesta ten dode zijn opgeschreven. Dit komt mede door de strenge veiligheidseisen en daardoor stijgende ontwikkelingskosten.

Ford neemt afscheid van legendarische Fiesta

De Ford Fiesta kwam voor het eerst in 1976 op de markt. In totaal zijn er meer dan 22 miljoen auto’s onder de modelnaam gebouwd. Er zijn acht generaties geweest van de hatchback.

Eerste Ford Fiesta, 1976,
De eerste Fiesta uit 1976. (Afbeelding: Ford)

Deze week wordt de stekker al uit het model getrokken. Op 7 juli rollen de laatste Fiesta’s van de productieband in het Duitse Keulen. De productie is nog niet geheel uitverkocht. Een van de laatste Ford Fiesta’s kan je dus nog kopen!

Koopwijzer: Ford Fiesta (8) – problemen, uitvoeringen en prijzen

Eigenaren van een Fiesta zouden nu een Puma als vervanger kunnen kopen, als ze klant van Ford willen blijven. Hoewel de stap naar een crossover voor sommigen wellicht groot is, blijken de rijeigenschappen van die Puma erg goed. Sterker nog, uit onze test blijkt dat de Puma een prima vervanger is voor de Fiesta.

Toch is het even slikken dat er een einde komt aan de leuke hatchback. Naar verluidt wordt de productieband in Keulen in de toekomst gebruikt om de nieuwe Explorer te produceren. De Explorer is een volledig elektrische auto die gebouwd wordt op het MEB-platform van Volkswagen. Er is keuze uit een vierwielaandrijver met 340 pk en twee achterwielaandrijvers met 286 of 170 pk. Hoe groot het accupakket is, laat Ford nog niet weten.

Dit feest hoef je niet te missen: Ford Fiesta ST

Wil je meer weten over de Explorer? Klik dan hier voor een eerste kennismaking met het model.

Bron: Autocar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.