Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Duizenden euro’s goedkoper: prijs Opel Corsa Electric daalt

Opel laat de prijzen van de nieuwe Corsa Electric weten. En er is goed nieuws voor de EV-koper. Die is namelijk goedkoper uit.

Mei van dit jaar liet Opel de gefacelifte variant van de Opel Corsa zien. De auto werd aan alle kanten een beetje vernieuwd. Zo nam het vermogen van de EV toe en kreeg de elektrische auto (optioneel) een groter accupakket. Daarbij wordt het volledig elektrische model niet meer de Corsa-e genoemd, maar draagt hij de naam Corsa Electric. De benzine-varianten zouden ook een mild hybride-systeem aan boord krijgen. Deze 48V-techniek laat echter nog op zich wachten.

Dit kost de nieuwe Opel Corsa

De nieuwe Opel Corsa heeft een prijskaartje van 23.349 euro. Voor dat geld krijg je een ongeblazen 75 pk sterke driecilinder met een slagvolume van 1,2 liter. Voor 24.499 euro krijg je de 100 pk sterke 1,2-liter turbomotor. De sterkste benzinemotor heeft tevens drie cilinders en een slagvolume van 1,2 liter. Dit motorblok levert 130 pk. Je krijgt dan standaard een 8-traps automaat. Ook de 100 pk-versie is leverbaar met die automaat. Wat de 130 pk-Corsa kost is nog onduidelijk.

Hoeveel je goedkoper uit bent

Voor meer vermogen moet je elektrisch gaan rijden. Er zijn twee smaken. Voor net geen 35 mille koop je een Opel Corsa Electric met een 136 pk sterke elektromotor en een actieradius van 357 kilometer. Dit is de bekende aandrijflijn uit de Corsa-e. Deze versie is 2.000 euro goedkoper dan voorheen.

Opel Corsa Electric E facelift 2023
(Afbeelding: Opel)

Nieuw is de versie met het grotere 51 kWh accupakket. Hiermee kom je 402 kilometer ver. Deze batterij is gekoppeld aan een krachtigere elektromotor met 156 pk en 260 Nm aan koppel. Wil je alle wijzigingen ten opzichte van de pre-facelift zien? Bekijk hier de introductie van de facelift.

Opel Corsa Electric E facelift 2023
(Afbeelding: Opel)

Opel Corsa had 40e verjaardag bijna niet gehaald | Sjoerds Weetjes 326

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.