Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Paul Walker Nissan Skyline R34 kan van jou zijn

Een Nissan Skyline R34 die gebruikt is als promotieauto voor de Fast & Furious-films kan van jou zijn. In deze auto reed niemand minder dan Paul Walker.

Het is niet de eerste keer dat een auto waarin de acteur gereden heeft geveild wordt. Zo stond twee weken geleden zijn oude Porsche 911 Carrera RS 2.7 bij Mecum Auctions. Ditmaal is het geen auto uit zijn collectie, maar een echte Fast & Furious-auto.

R34 Nissan Skyline GT-R V-Spec II waarin Paul Walker reed

Een R34 Nissan Skyline GT-R V-Spec II is an sich al een bijzondere auto. Van dit model zijn slechts 1855 exemplaren gebouwd.

R34 Nissan Skyline GT-R V-Specs II, Paul Walker, Fast & Furious
(Afbeelding: Mecum Auctions)

Deze versie waarin Paul Walker reed, is uitgevoerd in de legendarische kleur ‘Bayside Blue’. Daarbij is de Nissan Skyline voorzien van de brons-gouden velgen – zoals het hoort.

Inlaatpoort ontwikkelt door NASA

Voor de liefhebbers die niet meer exact weten welke aandrijflijn de Japanner heeft: Onder de motorkap ligt een 2,6-liter zescilinder genaamd de RB26 voorzien van twee turbo’s. Het motorblok levert 280 pk bij 6800 toeren per minuut en 392 Nm aan koppel bij 4400 toeren per minuut.

R34 Nissan Skyline GT-R V-Specs II, Paul Walker, Fast & Furious
(Afbeelding: Mecum Auctions)

De V-Spec II kreeg in 2000 een motorkap gemaakt van carbon fibre en aluminium pedalen. Het ontwerp van de luchtinlaatpoort is ontworpen door NACA, de voorloper van NASA.

River maakt zijn Nissan Skyline zoals hij ‘m zelf mooi vindt

De occasion die aangeboden wordt, is onlangs onder handen genomen door Kenji Sumino. Hij is een bekende Amerikaanse tuner. De knutselaar installeerde een schroefset, elektronisch verstelbare dempers en verstevigde de ophanging.

De Paul Walker Nissan Skyline occasion

De Nissan Skyline R34 waarin Paul Walker reed ter promotie van de Fast & Furious-films, heeft ongeveer 18.000 mijl (zo’n 29.000 kilometer) ervaring. De auto komt uit 2001 en draagt nummer 672 van de 1855.

R34 Nissan Skyline GT-R V-Specs II, Paul Walker, Fast & Furious
(Afbeelding: Mecum Auctions)

De veiling van de Paul Walker-auto vindt 18 tot 20 augustus plaats. Ditmaal weer via Mecum Auctions. De geschatte opbrengst is 750.000 tot 850.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.