Autovisie
Autovisie Video 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom Lamborghini Huracan STO geen Performante is?

De Huracan Performante is niet meer. Lamborghini vervangt de lichtere en krachtigere versie door de STO. En zoals de ‘Super Trofeo’-aanduiding al aangeeft is het een circuitracer voor de openbare weg.

Natuurlijk mag je met de STO het circuit op. Dat is ook de bedoeling van Lamborghini. Het merk heeft zelf de raceversies Super Trofeo EVO en GT3 EVO als voorbeeld genomen tijdens de ontwikkeling van de STO. Waar de O voor staat? Omologata en dat betekent ‘homologatie’ of goedgekeurd’. Een homologatiespecial komt er vrijwel altijd als straatauto om een raceversie goed te keuren voor de racerij. Hoewel de naam doet vermoeden dat de STO het startbewijs voor de Super Trofeo EVO of GT3 EVO is, zorgen de circuitversies er juist voor dat er een straatracer in de vorm van de STO is gekomen.

Ander kaliber

Lamborghini leverde van de Huracan al een speciaal topmodel. De lichtere en krachtigere Performante. Die uitvoering is reeds komen te vervallen. De STO neemt weliswaar zijn plaats in, maar de sportcoupé is van een ander kaliber. Dat hoor en zie je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. In nummer 230 staat de Lamborghini Huracan STO centraal.

Sjoerds Weetjes

Sjoerd Weetjes is een wekelijkse rubriek van Autovisie. In elke aflevering staat een auto centraal. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je het verhaal achter de auto. Hij duikt in de ontwikkelingsgeschiedenis of het product zelf. Of hij legt een vergrootglas op een bijzonderheid van de auto. Deze week is het de Lamborghini Huracan STO, die hij aan je voorstelt. In aflevering 229 legde hij uit waarom Porsche de GT2 RS Clubsport ontwikkelde en in aflevering 100 vertelde Sjoerd je bizarre anekdotes over de legendarische Ford Mustang GT 350-H met de H van Hertz.

Lamborghini Sian in Nederland gearriveerd. Dit is hem

Zo kocht je een 2,66 miljoen euro kostende Lamborghini

Je mag je Lamborghini Sian niet zomaar doorverkopen

Peters Proefrit

De videorubriek Sjoerds Weetjes zie je elke week op Autovisie.nl of op Youtube.com/autovisie. Daar vind je ook Peters Proefrit. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst test elke twee weken een opvallende youngtimer. In aflevering 102 rijdt Peter in de Opel Calibra Turbo. Wist je dat de Calibra een van de meest gestroomlijnde modellen in zijn tijd was? En dat de Calibra niet door Opel zelf werd gemaakt, maar door het Finse Valmet?

Peters Proefrit zie je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.