Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 20 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Een roadtrip maken van 5000 kilometer? Dat doet Youri in een Daf 44! – Uw Garage

Youri Theelen zocht een auto voor een roadtrip van minimaal 5000 kilometer. Waar kom je dan op uit? Een Daf 44, natuurlijk. 

Komend schooljaar neem ik een tussenjaar. Ik wilde dan eigenlijk een roadtrip door Amerika gaan maken met een oude Amerikaan. Maar dat gaat in deze tijd natuurlijk niet. Dus heb ik de plannen iets veranderd; ik blijf in Europa. En daarmee verviel ook de Amerikaan.”

Renault 4

“Ik ben gaan zoeken wat me dan een leuke, geschikte auto leek en heb echt met het oog op die reis een auto gekocht. Een Fiat 600, een Renault 4 en de Citroën 2CV stonden ook op mijn lijst, maar een Daf bleek perfect voor een tweepersoons reis. Genoeg ruimte in het interieur en de kofferbak is gigantisch voor zo’n kleine auto. Ik heb hier in de buurt gezocht en kwam eerst een Daf 33 tegen.”

“Ik ben erheen gegaan voor een proefrit, en het bleek verassend goed te rijden. Toen ik me er wat in verdiepte, bleek er ook een Daf 44 te zijn. Iets groter, en dus nog beter voor de reis. Dit was de enige Daf 44 die in de buurt te koop stond. Ik ging kijken, de auto stond er al even. De verkoper was een wat oudere garagehouder. Zijn vrouw was pas overleden en hij wilde kleiner gaan wonen. Hij had meerdere auto’s en er mochten er dus een paar weg. Hij had deze auto helemaal gerestaureerd en je ziet dat de auto daarna altijd goed verzorgd is. Er waren al wat mensen wezen kijken, maar nadat die waren afgehaakt, werden we het snel eens over de prijs en heb ik ‘m gekocht. En ik heb meteen maar besloten de 44 nooit meer weg te doen.”

Uw Garage

Ben je benieuwd naar het complete verhaal van Youri Theelen? Lees dan verder in Autovisie Magazine! Of heb je zelf een auto met een bijzonder verhaal? Meld je dan aan voor onze rubriek Uw Garage door een mailtje te sturen naar [email protected]. Wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.