Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model S Plaid krijgt concurrentie van Maserati GranTurismo Folgore

Maserati laat beelden en specificaties zien van de Maserati GranTurismo Folgore, de elektrische variant van de ‘normale’ GranTurismo. De Italianen beloven een extreme, sportieve en vermakelijke EV. Kan-ie de Tesla Model S Plaid overtreffen?

Het is niet de eerste keer dat de Autovisie-lezer dit model zit. Een paar maanden geleden reed de topman van het concern al met de auto in Rome. Toen werd duidelijk dat de conceptversie van de elektrische Maserati drie elektromotoren aan boord heeft die tezamen een maximaal vermogen van 1200 pk leveren.

Tesla Model S Plaid is sneller

Over het aantal paarden aan boord, wordt nu niet gesproken. Wel stelt Maserati dat de GranTurismo Folgore een topsnelheid haalt van meer dan 320 kilometer per uur en de nul-naar-honderd-tijd op 2,7 seconden ligt. Ter vergelijking: De Tesla Model S Plaid doet over de standaardsprint 2,1 seconden en heeft een topsnelheid van 322 kilometer per uur.

Maserati GranTurismo Folgo, Tesla Model S Plaid
De conceptversie van de Maserati GranTurismo Folgo zoals-ie nu getoond wordt op YouTube. (Afbeelding: YouTube/Maserati)

Aan welk accupakket de drie elektromotoren gekoppeld zijn, is onduidelijk. Maserati geeft aan dat je aan de snellader 100 kilometer kan laden in 5 minuten.

Deze klassieker wil je: Maserati Bora als daily driver?

Hoewel je de Tesla Model S Plaid gewoon al kan bestellen, is het even wachten op de Maserati GranTurismo Folgore. De auto moet nog volledig onthuld worden. Dit gebeurt in 2023.

Maserati GranTurismo Folgore moet ook opboksen tegen Lucid

Naast de concurrentie in de vorm van de Tesla Model S, moet de Italiaan ook opboksen tegen de Lucid Air, met een tevens 1200 pk sterke aandrijflijn. Met een sprint vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in minder dan 2 seconden en een topsnelheid van 322 kilometer per uur geeft-ie zowel de Tesla als de Maserati het nakijken. De productie van de Sapphire-versie van de Lucid Air start in de eerste helft van 2023. Meer over de snelle Tesla-concurrent, lees je hier.

Tesla Model S en X Plaid op weg naar Nederland!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.