Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Lucid Air Sapphire heeft meer dan 1200(!) pk!

Lucid Motors kennen we inmiddels als het bedrijf van de ongekend snelle elektrische sedans. Het topmodel van de Amerikanen was tot voor kort de Dream Edition Performance, waarmee je zonder problemen een Taycan Turbo S verpulvert in een dragrace. Toch moest er nog wat vermogen bij, vonden ze bij Lucid. Daarom is de Sapphire in het leven geroepen.

Het bedrijf uit Newark, Californië, noemt de Lucid Sapphire ‘s werelds eerste ‘luxe elektrische super-sport sedan’. Volledig volgens de Amerikaanse traditie van het beste zijn in dingen waar je alleen zelf aan meedoet.

De prestaties van de Lucid Air Sapphire

CEO Peter Rawlinson, geeft aan dat het bedrijf lang gezocht heeft naar de soort prestaties die de Sapphire nu levert. Net als Tesla met de Model S Plaid, levert nu ook Lucid een model dat de standaardsprint aflegt in minder dan 2(!) seconden. Daarnaast heeft de auto minder dan 4 seconden nodig om de 160 km/h aan te tikken. Bovendien ligt de topsnelheid van de Amerikaan op 322 km/h.

Lucid Air Sapphire
(Afbeelding: Lucid) (Afbeelding: Lucid)

Dat doet het met drie elektromotoren die door Lucid zelf ontwikkeld en geproduceerd zijn. De drie motoren leveren nóg meer vermogen dan de al zeer indrukwekkende Dream Editions met 1111 pk. De Sapphire levert naar eigen zeggen meer dan 1200 pk. Dat is fors meer dan een Model S Plaid die ‘slechts’ 1033 pk levert.

Ondanks het feit dat de krachtigste Lucid Air meer vermogen heeft dan de Model S Plaid, heeft hij het moeilijk in dragraces tegen de Plaid. Zie de video hierboven. Het is dus nog maar de vraag of de Sapphire het tij kan keren in het voordeel van Lucid. Maar met een vermogen van meer dan 1200 pk zet het bedrijf wat dat betreft in ieder geval een stap in de goede richting.

Sportstoelen in een luxe sedan

In de Lucid Air Sapphire vind je geen ultra-comfortabele loungestoelen, zoals je bij een traditionele luxe sedan misschien zou verwachten. Daarentegen krijg je de beschikking over heuse sportstoelen die je misschien ook wel nodig hebt in een auto met 1200 pk.

Lucid Air Sapphire
(Afbeelding: Lucid)

De auto krijgt bovendien carbon keramische remmen en de suspensie is gefocust voor op het circuit. Naar eigen zeggen voor een sportieve rijervaring gefocust op de beleving van de chauffeur. Bovendien krijgt de Sapphire de beschikking over een ‘aerodynamisch pakket’ die de auto voorziet van diverse spoilers en dergelijke. Uiteraard met als doel de auto zo aerodynamisch mogelijk te maken.

Dit is hoeveel een 1111 pk-sterke Lucid Air in Nederland gaat kosten

De productie van de Sapphire zal de eerste helft van 2023 van start gaan. Als is het bij Lucid altijd maar de vraag of ze zich aan hun doelstellingen kunnen houden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.