Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoeveel een 1111 pk-sterke Lucid Air in Nederland gaat kosten

Lucid Motors, het bedrijf dat we inmiddels kennen van hun 1111 pk-sterke elektrische supersedan, kondigt zijn plannen aan voor Europa. Lucid verkoopt de Air momenteel alleen in de Verenigde Staten, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Inmiddels weten we waar we in Europa aan toe zijn.

Lucid maakt binnenkort zijn debuut in Europa

Topversies ook naar Europa

De snelheidsduivels onder ons mogen opgelucht ademhalen. De topversie van de Lucid Air, de Dream Edition Performance, komt ook naar de Europese markt. Weliswaar in een beperkte oplage. Deze versie van de Air produceert zoals gezegd een vermogen om van te watertanden. Je krijgt bij de aankoop van een Dream Edition P de beschikking over 1111 pk. Mocht je juist geïnteresseerd zijn in de praktische kant van de futuristische sedan, dan mag je ook je hart ophalen. De Dream Edition Range komt ook naar Europa en is juist gefocust op het optimaliseren van de actieradius. Daar slaagt het in met een indrukwekkend (geschat) bereik van 900 kilometer. De Dream Editions zullen de eerste versies zijn die in Europa te bewonderen zijn en zullen later dit jaar geleverd worden.

Bovendien kunnen we binnenkort ook het eerste Europese verkooppunt verwachten. Aan München de eer om de eerste Lucid Studio te verwelkomen in ons continent. Onze oosterburen zijn daarentegen niet de enige die nog dit jaar verkooppunten zullen openen. Ook Noorwegen, Zwitserland en Nederland zijn in 2022 aan de beurt!

Specificaties en prijs

Lucid geeft ons ook een inkijkje in de officiële specificaties van de twee topversies. Ook de prijs die we in Nederland moeten neertellen voor een Lucid is nu duidelijk.

Dream Edition Performance Dream Edition Range
Motor Twee elektromotoren, AWD Twee elektromotoren, AWD
Vermogen 1111 pk (828 kW) 933 pk (696 kW)
Koppel 1390 Nm 1390 Nm
0-100 km/h 2,7 sec 2,9 sec
Topsnelheid 270 km/h 270 km/h
Prijs (€) 222.000 222.000

De prijzen en leveringsdata voor de modellen die onder de Dream Editions in de pikorde staan (Air Pure, Air Touring en Air Grand Touring) zullen later dit jaar kenbaar gemaakt worden, laat Lucid via de officiële kanalen weten. De Air Pure zal naar verwachting 100 duizend euro gaan kosten.

Plekje in de wachtrij

Na behoorlijk wat opstartproblemen die start-ups vaak kenmerken, gaat Lucid dus officieel de Europese markt op. Momenteel accepteren ze reserveringen vanuit meerdere landen waaronder Nederland. Als je je zinnen hebt gezet op één van de Amerikanen kan je voor 300 euro een plekje bemachtigen in de wachtrij voor een van de drie goedkopere modellen.

De orderboeken van de Air gingen in september al open. Zij die hun naam al sindsdien in de wachtlijst hebben staan zijn inmiddels €900 lichter, maar krijgen wél een Dream Edition aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.