Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Porsche 911 uit Cars, Sally Carrera, levert 3,6 miljoen euro op!

Maart dit jaar maakte Porsche bekend te werken aan een levensechte recreatie van Sally Carrera. Een personage uit de immens populaire Disneyfilm, Cars. De 911 GTS is eindelijk af en heeft een mooi bedrag opgeleverd op de Sotheby’s veiling tijdens de Monterey Car Week.

Alhoewel Sally overduidelijk een Porsche 996 is, besloten Pixar en de Duitse fabrikant – die samenwerkten bij het ontwerpen van de one-off – om voor een 992 911 te kiezen.

Een Porsche 911 met een unieke twist

Sally ziet er op het eerste oog niet extreem aangepast uit. Toch heeft het model een aantal unieke design-elementen gekregen. De Turbo Twist wielen vallen meteen op. Die waren gebruikelijk bij 996 911 modellen en dus kreeg ook Sally deze wielen in de Cars films. Daarmee is deze 911 (hoogstwaarschijnlijk) de enige Porsche van de 992-generatie met dit schoeisel.

Ook de blauwe kleur van de 911 is identiek aan die van Sally. Bovendien zit onder de spoiler van het model de karakteristieke tattoo van het personage. De knop op het stuur waarmee de rijmodus geselecteerd kan worden, heeft een ‘Kachow!‘-modus. Dit verwijst naar het slagzinnetje van Lightning McQueen, het hoofdpersonage uit de films.

Voor het goede doel

Een one-off 911 als dit wordt natuurlijk niet voor de lol in elkaar gezet. Het geld dat met de auto is opgehaald, gaat namelijk in zijn geheel naar het goede doel. Daarvoor heeft Porsche twee liefdadigheidsinstellingen uitgekozen. Porsche koos ervoor om zich specifiek te richten op goede doelen die zich inzetten voor het helpen van kinderen, het ondersteunen van onderwijsprogramma’s voor jonge meiden in Amerika en families die vluchten voor het geweld in Oekraïne. Met vrouwen en kinderen in het bijzonder.

De twee goede doelen in kwestie zijn, ‘Girls Inc.‘ een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jonge vrouwen en het vluchtelingenagentschap van de verenigde naties. De 911 is geveild voor 3,6 miljoen euro. Kortom, een mooi bedrag voor een nobel doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.