Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

1111 pk-sterke Lucid Air maakt gehakt van Porsche Taycan Turbo S

Een Porsche Taycan Turbo S is geen partij voor een Lucid Air Dream Edition in een kwart mijl dragrace. Zo blijkt uit een test van het Youtube kanaal DragTimes. Tot drie keer toe delfde de elektrische Porsche het onderspit.

Tweemaal begon de race vanuit stilstand, maar ook vanuit een rollende start bleek het krachtsverschil veel te groot voor de Taycan om te overbruggen. Hieronder zie je het duel:

Lucid Air vs Tesla Model S Plaid

Twee weken eerder racete DragTimes dezelfde Lucid Air tegen de hypersnelle Tesla Model S Plaid. Dit bleek echter onbegonnen werk voor de Lucid Air. Drie van de vier keer ging de overwinning naar de Tesla.

De Plaid deed er in zijn snelste kwart mijl, 9,6 seconden over om de finish te passeren, tegenover 10 seconden van de Lucid.

Indrukwekkend

Desalniettemin zijn dit indrukwekkende prestaties voor de eerste auto van Lucid Motors. In september 2021 rolden de eerste units van de band. Eind oktober van datzelfde jaar werden de eerste Dream Editions geleverd aan hun nieuwe eigenaren.

Lucid Air is geen droom meer: eerste auto’s rollen van de band

De luxe sedan is voor alsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het automerk zal naar eigen zeggen concurreren met andere luxe sedans zoals de Audi S8, BMW 7-Serie en de Mercedes-Benz S-Klasse.

Lucid Motors

Lucid begon in 2007 onder de naam Atieva. Aanvankelijk produceerde het autobatterijen en elektrische aandrijflijnen voor andere autoproducenten. Het bedrijf werd omgedoopt tot Lucid Motors in september 2016. In december van dat jaar kondigde het aan een volledig elektrisch model te ontwikkelen.

In april 2019 kreeg Lucid Motors een investering van 1 miljard dollar van het overheidsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië.

Elektrische sedans

Lucid, Tesla en Porsche zijn uiteraard niet de enige autofabrikanten die elektrische, ‘high-performance’ sedans produceren. Hier is hoe de Lucid Air Dream Edition zich verhoudt ten opzichte van vergelijkbare auto’s in zijn klasse, zoals bijvoorbeeld de aankomende Mercedes-AMG EQS.

Lucid Air Dream Edition
Performance
Tesla Model S Porsche Taycan Turbo S Mercedes-AMG EQS 53 Nio ET7
Vermogen 1.111 pk 1.020 pk 750 pk 658 pk 653 pk
Topsnelheid
(km/h)
270 322 260 220 200
0-100 km/h
(sec)
2,5 2,1 2,8 3,8 3,9
actieradius
(km)
758 673 400 586 700

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.