Remco Slump
Remco Slump Nieuws 3 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Batman belde … Hij wil zijn Ariel Hipercar terug

The Batman, met Robert Pattinson in de hoofdrol, was een groot succes, dus komt er een vervolg. In de eerste film reed ‘the caped crusader’ in een soort omgebouwde muscle car. Voor de tweede film kan hij ook deze bizarre Ariel Hipercar nemen, een elektrische auto met een turbine als range extender.

Moeten we Ariel nog introduceren? Nee. De kleine Britse fabrikant steelt al twee decennia lang de harten van autoliefhebbers met de lichtgewicht Atom. Het vliegensvlugge circuitspeeltje kreeg in 2015 gezelschap van de Ariel Nomad, een sportieve buggy met Dakar-pretenties, en moet nu zijn meerdere erkennen in de nieuwe Ariel Hipercar, die in 2017 voor het eerst werd aangekondigd.

Ariel Hipercar betekent ‘High Performance Carbon Reduction’

In de Atom en Nomad zit je als bestuurder (en passagier) in de buitenlucht, met om je heen een stevig chassisframe van ‘steigerbuizen’. De Ariel Hipercar heeft een dichte cockpit, met schuin naar boven scharnierende vleugeldeuren.

De naam Hipercar staat voor High Performance Carbon Reduction, dus dan weet je welk lichtgewicht materiaal je in de Ariel tegenkomt: koolstofvezel.

Last van actieradiusangst? Vinkt dan de turbine aan op de optielijst

Onder het gothic-uiterlijk van de Hipercar (regisseur Tim Burton zou trots zijn op de ontwerpers van het merk) schuilt een elektrische aandrijflijn met een 62 kWh-batterij en een WLTP-actieradius van 240 kilometer.

Dat is zónder de optionele range extender. Kopers die dat willen, kunnen een turbinemotor aanvinken op de optielijst, die niet de wielen aandrijft, maar de batterij oplaadt.

De Hipercar schiet al na 4 seconden door de 160 km/h-grens

Over aandrijving gesproken, de Ariel Hipercar is leverbaar met 2WD of 4WD. Die laatste variant komt tot een systeemvermogen van liefst 1200 pk en 1800 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/h is voorbij in minder dan 2 seconden! Al na 4 seconden zie je met angst en beven 160 km/h op de teller staan. Al is de Joker nog zo snel, Batman achterhaalt hem wel.

Ariel Hipercar
Fotocredit: Ariel Motor.
Ariel Hipercar
Fotocredit: Ariel Motor.
Ariel Hipercar
Fotocredit: Ariel Motor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.