Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model 3 verplettert concurrentie met twee vingers in de neus

Het is een kwestie van dagen dat de productie van de Tesla Model 3 de zoveelste mijlpaal bereikt. Het gaat opnieuw om cijfers waar elke bouwer van elektro-auto’s jaloers op is.

Niet alleen is de elektro-sedan de meest verkochte Tesla, het is tevens de eerste Tesla waarvan het productievolume zeven cijfers bevat. Sterker nog, het is de meest gebouwde elektro-auto ooit. Nóg sterker, zijn volume ligt binnenkort op het dubbele van de nummer 2 op die lijst, de Nissan Leaf.

Ruim een miljoen

Gekeken naar het platform ligt de afzet van Tesla’s instapreeks al boven de miljoen. Van de Model 3 zijn tot op heden zo’n 950.000 stuks geproduceerd en van de Model Y dik 100.000 stuks. Het zijn er per 31 maart 2021 precies 1.074.046 stuks, zo geeft Tesla op. Met dat volume ligt de totale afzet van de Model 3 en Model Y gecombineerd twee keer zo hoog als dat van de Model S en Model X tezamen. Van die reeks zijn er nu 510.000 stuks verkocht.

Review: Tesla Model 3 (2019)

Tesla stopt assemblage in Tilburg

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Vizier op tweemiljoenste Tesla

Dat betekent trouwens dat de totale productie van Tesla al boven de 1,5 miljoen ligt. De twee miljoenste Tesla is eveneens een kwestie van tijd. De Amerikaanse autobouwer bouwt momenteel zijn modellen op verschillende continenten, inclusief Azië. De opening van een fabriek in Duitsland is aanstaande, terwijl het in de Verenigde Staten ook productiefaciliteiten neerzet voor meerdere modellen.

Familie-uitbreiding

Tesla bouwt al sinds 2008 elektrische auto’s. Het merk begon met de tot 2500 stuks gelimiteerde Roadster. Daarna verschenen de Model S, Model X, Model 3 en Model Y. Waarom die typenamen? Samen spellen ze ‘Sexy’. Het is een van de duizenden grapjes en easter eggs die Elon Musk in z’n auto’s stopt. De Cybertruck en Roadster staan op de agenda voor de komende twee jaar, net als een vrachtwagen die de naam Semi krijgt.

Nissan Leaf met afstand op 2

Tesla is niet de eerste fabrikant van elektrische auto’s, wel de succesvolste. In 2012 bracht Nissan de Leaf uit. Van die elektrische hatchback zijn verdeeld over twee generatie iets meer dan 500.000 stuks vervaardigd. Het is de op één na commercieel meest succesvolle elektro-auto ter wereld. De Japanners vierden onlangs nog de tienjarige verjaardag van dat elektromodel met een bescheiden speciale editie.

Nissan Leaf blaast 10 kaarsjes uit en viert ingetogen feestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.