Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Volvo-rijders claimen de meeste parkeerschades in Nederland’

Althans dat zegt verzekeringsmaatschappij Univé, die bovendien stelt dat de “bestuurders van een Volvo de meeste moeite lijken te hebben met parkeren”. Nogal een claim. Of zijn de Volvo-rijders het meest trots op hun auto dat ze door hun complete dekking elk deukje op kosten van de verzekeringsmaatschappij er uit laten halen?

Volgens de verzekeringsmaatschappij zijn ook Mazda fanatieke claimers van parkeerschades. Het bedrijf ontving over heel 2020 meer dan dertig meldingen van parkeerschades per dag. De parkeerpogingen van Volvo-rijders leverden het vaakst nazorg op, aldus de verzekeraar, die stelt dat Volvo op de voet wordt gevolgd door Mazda. Het Japanse merk was bij 9 procent meer parkeerschadeclaims betrokken dan de nummers 3 en 4 in het Univé-overzicht. Hyundai, Mercedes-Benz en Opel completeren de top 5. Bij de verzekeraar diende ongeveer 2,1 procent van de klanten met een Opel een claim voor parkeerschade in. Het bedrijf geeft geen percentage voor zijn Volvo-klanten op, maar zegt dat ‘t over 2020 én 2019 2,4 procent bedroeg.

Limburg nipt voor Holland

Gekeken naar de provincies waar de verzekerden wonen, kreeg het bedrijf de meeste parkeerschadeclaims uit Limburg. De minste komen uit Friesland en Groningen. Het claimpercentage in de meest zuidelijke provincie lag met 2,2 procent nipt boven de 2,1 procent in Noord- en Zuid-Holland. In Groningen en Friesland bedroeg het percentage 1,8 procent.

Gek op auto’s? www.autovisie.nl

Roze auto’s parkeergevaar

Een eveneens opmerkelijke conclusie: volgens het bedrijf geven de bestuurders van roze auto’s de meeste parkeerschades op. Het percentage bedraagt 2,3 procent. Opvallend, aangezien van de 9,3 miljoen auto’s in ons land slechts 3710 roze kleuren. Andere ‘ongelukskleuren’, zoals de verzekeraar de tinten noemt, zijn beige (bijna 97.000 op de Nederlandse weg te vinden) en grijs (3,2 miljoen). De bezitters van een personenauto in de kleur crème kunnen of het beste parkeren of blijven het vaakst buiten het bereik van een slechte chauffeur. Of die bezitters rijden met een auto rond die eruit ziet als een golfbal. Van crèmekleurige auto’s zijn er momenteel 6600 in Nederland geregistreerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.