Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck als ingenieuze Transfromer-camper

Van een pick-up een camper maken, iets wat al jaren gebeurt. Zo kwamen er voor de Tesla Cybertruck – die zelf nog niet eens geproduceerd wordt – al ideeën als de Cyberlandr naar buiten. Nu zien we de truck ook als futuristische vouwwagen.

Form Camper legt een vierkante doos in de laadbak die vervaardigd is van carbon fiber, nog eens verstevigd door aluminium delen. De niet-permanente opbouw moet in meerdere pick-ups – als bijvoorbeeld de Ford F-150 – passen.

De Tesla Cybertruck transformer

Als een soort Transformer zet de volledig elektrische camperopbouw voet aan de Tesla-wal, waarna een woonmodule uitschuift en het dak – voorzien van zonnepanelen – uitklapt. Aan de zijkant vind je een grote luifel waardoor je met droge voeten de cabine in kunt stappen en waaronder je buiten kunt koken.

De binnenruimte beslaat net geen 6,6 vierkante meter vloeroppervlak en er is onder meer een koelkast, vriezer, opbergkasten, bank, douche, toilet en tweepersoonsbed te vinden. Alle functionaliteiten kunnen in de kleine ruimte worden geplaatst door veel ver- en uitschuifbare panelen. Zo kan je de keuken naar binnen en buiten schuiven.

Op pad zonder camper

Ben je uitgekeken op je kleine ruimte en wil je even een stadje in de buurt bezoeken, dan is de camperopbouw als een vouwwagen achter te laten. Door de uitgeklapte pootjes en de cabine blijft het huisje op zichzelf staan.

Elektriciteit wordt tijdens je vakantie opgewekt door het zonnepaneel of wordt uit de accu van de vouwwagen onttrokken. Ook kan je het accupakket van de Tesla Cybertruck gebruiken voor het aanvoeren van elektriciteit, zo stelt de fabrikant.

Een flink prijskaartje

Form Camper hoopt eind 2022 met de productie van de vouwwagen te starten. De geschatte prijs is 69.500 dollar (zo’n 61.403 euro). De camperopbouw is nu al te pre-orderen, je krijgt dan korting oplopend tot 20.000 dollar (17.670 euro).

(Afbeelding: Form Camper)

Ook de productie van de Tesla Cybertruck moet in 2022 beginnen. Of de opbouw of de pick-up zelf eerder in productie gaat, is onduidelijk. Tesla heeft de productie al meerdere keren uitgesteld. Het is het wachten tot Elon Musk iets vrijgeeft over de marktintroductie.

Ook Tesla Cybertruck kan ‘lopen als een krab’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.