Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Suzuki S-Cross later ook met Hybrid-aandrijflijn

Hoewel achter op de vernieuwde S-Cross een badge prijkt met ‘Hybrid’-vermelding, is het op een échte hybrideversie nog even wachten. Maar komende zomer brengt Suzuki de nieuwe aandrijflijn voor de SUV uit. De Vitara zal op dat moment al met de hybride-motorisering leverbaar zijn.

suzuki s-cross

Dat de Japanners aan een hybrideversie voor de S-Cross en Vitara werken, was geen geheim meer. De Belgische importeur kondigde de aandrijflijn al voor eind 2020 aan, maar het bleef vervolgens stil. Nu is dan eindelijk het hoge woord eruit. De fabrikant zelf laat weten dat de hybride-aandrijflijn onderweg is.

Geen relatie met Toyota

Waar in eerste instantie werd gemeld dat de hybridemotorisering van Toyota afkomstig is, claimt de fabrikant nu dat het een eigen ontwikkeling is. De relatie met Toyota was heel aannemelijk, aangezien die autobouwer ook kiest voor een 1,5 liter benzinemotor. Het is een slagvolume dat Toyota ook gebruikt. Echter, de 1,5 liters zijn bij Toyota verdeeld over drie cilinders, terwijl Suzuki van een viercilinder spreekt. Nu had Toyota in het verleden wel een 1.5 Hybrid met vier cilinders, zoals in de eerdere Prius-edities.

suzuki s-cross

Debuut in Vitara

Suzuki wacht niet lang wachten met de presentatie van de aandrijflijn. De (hier afgebeelde) S-Cross krijgt de krachtbron weliswaar in de zomer van 2022, de Vitara is er reeds begin volgend jaar mee leverbaar. De autobouwer onthult de aandrijflijn al zeer spoedig.

suzuki s-cross

Naast bestaande 1.4 BoosterJet

Zowel de Vitara als de vernieuwde S-Cross zijn momenteel met één motor leverbaar, die naar wens gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak of een automaat. Het gaat om een 129 pk sterke 1.4-viercilinder, die wordt ondersteund door een 48V-boordsysteem en starter/generator van 10 kW. De twee- en vierwielaangedreven Vitara en S-Cross behouden de 1.4-versie wanneer de geëlektrificeerde één-punt-vijf er is.

suzuki s-cross

Vernieuwd programma Suzuki S-Cross

Suzuki heeft onlangs de vernieuwde S-Cross aangekondigd. De SUV staat vanaf half december bij de Nederlandse dealers. Net als de Vitara wordt het model onveranderd in Hongarije gebouwd, waar de auto in de uitrustingsniveaus Comfort, Select en Style van de band rolt. De importeur kiest voor een eenvoudige opbouw van het gamma, want het aantal opties is beperkt. Van de Comfort, die € 26.875,- kost, staat één versie op de prijslijst. De Select is er in vier versies, waarbij de geïnteresseerde keuze heeft uit twee- en vierwielaandrijving en handbak en automaat. Het topmodel Style komt met dezelfde keuzemogelijkheden als de Select uit, aangevuld met een panorama dak.

Prijslijst Suzuki S-Cross

De volledige prijslijst Suzuki S-Cross

Comfort Select Style
1.4 BoosterJet €26.875 €28.575 €30.575
1.4 BoosterJet Automaat €30.425 €32.425
1.4 BoosterJet AllGrip €31.975 €33.975
1.4 BoosterJet Automaat AllGrip €33.425 €35.425

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.