Autovisie
Autovisie Campers 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Top 3: campers voor echte wereldreizigers en een voor op Mars

Ook zo’n zin om na een jaar weer eens nieuw terrein te verkennen? Ga op vakantie met een camper en kies een van deze ruige 4×4 campers. Wij zetten drie van die wereldcampers op een rij waarvan wij vakantiekriebels krijgen.

1-Land Rover Defender GehoCab

Natuurlijk kun je de New Defender krijgen met een flink roofrack en een daktent. De oude Defender heeft deze stijl van ruig kamperen natuurlijk uitgevonden. De nieuwe presenteerde Land Rover niet voor niets met een uitgebreide optielijst waarmee je je Defender nog avontuurlijker kunt maken. Maar wil je echt een camper maken van je Defender dan moet je aankloppen bij het Duitse bedrijf GehoCab. Die maken namelijk de lichtgewicht Fiete-camperunit van onder andere carbon. Daardoor weegt het fors ogende huisje niet meer dan 460 kg. De tweeperscoons cabine met keuken, douche, slaap- en zitmogelijkheden voor twee personen is net geen 4 meter lang en 1.80 meter breed. De totale hoogte van de Defender met GehoCab Fiete-unit is 2.75 meter. Voor de wereldreizigers: met speciale wielen past hij nog net in een zeecontainer.

New Defender GehoCab wereldreizigers
Foto: Gehocab.com

2-Tesla Cyberlandr Cybertruck

Deze campertruck heeft een naam die doet vermoeden dat hij een missie op een andere planeet niet uit de weg gaat. En dat is niet gek als je weet dat hij onmiskenbare Musk-genen heeft. Want al vanaf de dag dat het doek van Tesla’s controversiële Cybertruck afging, vinden we hem er onwerelds uitzien. We zouden niet gek opkijken dat we voor de eerste testritten moeten afreizen naar Mars. Het design van de Cybertruck is by far de meest bizarre creatie van Tesla. Of hij op tijd arriveert moet je bij Tesla altijd maar afwachten maar naar deze Cyberlandr camperunit is nu al vraag. Fabrikant Stream It uit Las Vegas spreekt van een verkoopsucces. Op deze animatie zie je hoe de camper functioneert. Heel ruim ziet het niet uit, wel slim en de unit zou slechts zo’n 600 kg wegen. Of de zonnepanelen genoeg energie opleveren voor de echte wereldreizigers in een jungle zonder laadpalen, blijft de vraag.

 

3-Earthcruiser Escape -ESC Mercedes-Benz G-Klasse

Je herkent de basis voor deze compacte en wendbare camper onmiddellijk: het is de Mercedes-Benz G-Klasse die de camperunit draagt. In dit geval heeft hij een V6 diesel met 184 pk/ 400 Nm die met vierwielaandrijving en 3 sperren elk terrein aankan. Die machtige aandrijflijn gecombineerd met de grote grondspeling maakt dat hij doorgaat waar menig camper moet stoppen. Deze Earthcruiser doet zijn eer aan, want onze hele planeet is je speelterrein. De Australische fabrikant van deze camper vermeldt bovendien dat hij zonder aanpassingen in een scheepscontainer past. En als je eenmaal je favoriete oerwoud in stuurt dan ben je ook behoorlijk zelfvoorzienend met een tachtig liter watertank en 90 liter dieseltank. Beide zijn er optioneel ook in een 180 liter variant. Een snorkel voor doorwadingen, zonnepanelen en een geïntegreerde lier in je bumper maakt dat op alles voorbereid bent. Al met al een camper voor echte wereldreizigers.

wereldreizigers Earthcruiser
Foto: Earthcruiser.net.au

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.