Autovisie
Autovisie Extra 22 mei 2021

5 must-haves: Ferrari 250 GT Pininfarina en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Spotify Car Thing €79,99,-

Een roadtrip is niet compleet zonder muziek. Daarvoor kun je de radio aanslingeren, maar ook Spotify. Nu wordt dat nog makkelijker met een fysiek product van Spotify: Car Thing. Dit is een klein apparaatje met een touchscreen en een fysieke draaiknop die je op het ventilatierooster schuift of op je dashboard plakt. Deze verbind je vervolgens via Bluetooth met de auto en je bent klaar om te gaan. Car Thing is namelijk een soort Spotify hub. Vanaf hier heb je toegang tot de app en kun je volgens Spotify genieten van een naad-loze en gepersonaliseerde in-auto luisterervaring. Zo kun je nog makkelijk genieten van je favoriete muziek en podcasts.

Mini 1000 ‘Mr. Bean’ Corgi €28,50

Mister Bean behoeft geen nadere introductie. Het is ook bekend dat acteur Rowan Atkinson, die deze glansrol speelt, een volbloed autolief-hebber is die diverse bijzondere auto’s bezit. De Mini die in veel films en sketches een rol speelt, is ook een bekende verschijning en er bestaan van die lichtgroene met zwarte motorkap al diverse miniaturen. Toch is deze van Corgi zeer het vermelden waard. Deze verwijst naar een scène waarin Bean, ondanks de bescheiden maten van zijn Mini, een zojuist op bijzondere wijze verworven fauteuil naar huis vervoert.

Ferrari 250 GT Pininfarina Matrix €88,-

Het kenteken AA-13 zegt genoeg: dit is één van de Ferrari’s die hebben toebehoord aan Z.K.H. prins Bernhard. Senior, welteverstaan. Om precies te zijn was dit zijn tweede en de eerste die hij nieuw kocht. Anno 1957 was dit de absolute top op sportwagengebied. Ferrari kende nog geen ‘standaardmodellen’. Deze auto’s werden per stuk naar wens van de klant gebouwd bij de bekende carrosseriebouwers, in dit geval Pininfarina. Daardoor is zo’n auto algauw vrijwel uniek. Er bestaat maar één bijna-identieke Ferrari. Die was voor prinses Liliane de Réthy, de vrouw van de Belgische koning Leopold. Ongetwijfeld is deze Ferrari van Matrix een miniatuur dat veel Nederlandse verzamelaars aanspreekt. Als je minder op het koningshuis gesteld bent, is hetzelfde model ook leverbaar in donkerrood. De auto van Bernhard heeft die kleur namelijk later gekregen. Overigens heeft Matrix in de serie voor het Louwman Museum eerder ook de schitterde groene Superfast van prins Bernhard uitgebracht… die twee staan mooi naast elkaar!

Citroën C3 WRC Bburago €16,-

De Franse equipe Sébastian Ogier/Julien Ingrassia schreef begin dit jaar geschiedenis met hun achtste overwinning in de Rallye Monte-Carlo. Tegenwoordig rijdt het duo Toyota, maar in 2019 wonnen ze de ‘Monte’ met deze Citroën C3 WRC. Na decennia met veel succes in de rallysport was het seizoen 2019 het sluitstuk voor Citroën. Bburago maakt nu in de wat ongebruikelijke schaal 1 op 32 een heel fraai gedecoreerde miniatuur van de winnende C3, die ongetwijfeld veel rally- en Citroën-liefhebbers aan-spreekt. Voor de prijs hoef je ’m niet te laten staan.

DJI Air 2S Drone vanaf € 999,-

Een toffe roadtrip is voorbij voordat je er erg in hebt. Daarom doe je er goed aan om zo veel moge-lijk beelden ervan vast te leggen vanuit alle hoe-ken. Daar is de DJI Air 2S Drone perfect voor. Dit is de nieuwste en tevens kleinste camera-drone op de markt. Ideaal om mee te nemen zonder dat je concessies hoeft te doen. Zo heeft hij een groot bereik en een lens waarmee je in 5.4K Ultra-HD kan filmen of 20 megapixel foto’s kunt schieten. Zo maak je de vetste video’s, zelfs als je geen begenadigd piloot bent. De DJI Air 2S beschikt namelijk over MasterShots, een functie waarbij de drone zelf rondvliegt om de tofste shots te maken.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 must-haves: Ferrari 250 GT Pininfarina en meer!
Sluiten