Autovisie
Autovisie Extra 17 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: voorklep van een Porsche 911 en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Legendes mogen we nooit vergeten, daarom eren we ze. Bijvoorbeeld door ze na te bouwen, onderdelen ervan op te hangen als kunst of door de kenmerken te vereeuwigen in een prachtig horloge.

Porsche 911 voorklep €2900,–

Ben jij een enorme autoliefhebber die op zoek is naar een uniek en prachtig stuk autogeschiedenis om je huis mee te verfraaien? Dan ben je bij Porsche aan het juiste adres. Via hun eigen winkel kun je namelijk een voorklep van de historische Porsche 911 in huis halen. En niet zomaar eentje, maar een kap die is gebaseerd op de legendarische 917 Salzburg. Een prachtig stuk autogeschiedenis voor aan de muur. Je krijgt er namelijk een ophangsysteem bij.

Bremont Jaguar E-Type €12.1250,–

De Jaguar E-Type viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Een prachtige mijlpaal voor een schitterende auto, dus dat verdient een ode. Zo denkt horlogemaker Bremont er ook over. Het resultaat is deze prachtige limited edition Jaguar E-Type polsklok. Vol kleine details die op een subtiele manier verwijzen naar de legendarische auto. En dat is nog niet alles. Naast het prachtige horloge krijg je ook een stopwatch en tachymeter in dezelfde stijl. Veel mooier gaat een ode niet worden, maar daar hangt wel een pittig prijskaartje aan.

Land Rover Defender 110ARBox, 1:64  €20,–

Van oudsher is Land Rover een merk dat in miniatuur velen aanspreekt. Toch is het verbazend hoeveel animo er bestaat voor de nieuwe Defender als schaalmodel. Het topmerk Almost Real maakt ‘m al in verschillende schalen. Voor het eerst begeeft dit merk zich nu ook in de snel in belangstelling groeiende schaal 1 op 64, met, jawel, de nieuwe Defender als eerste uitgave. Onder de naam ARBox is die er meteen zowel in korte (‘90’) als lange (‘110’) versie. De vorm en detaillering zijn zó goed getroffen, dat je op de foto’s zou denken dat het minstens om 1 op 43 gaat. Typisch voor deze schaal is dat je er ook meteen een aantal goed passende accessoires bij krijgt, zoals andere velgen, een dakkoffer, enzovoorts.  

McLaren SpeedtailBburago, 1:43 €6,–

Soms horen we wel eens de kritiek dat verzamelen van miniatuurauto’s een dure hobby is. Dat kun je zo niet stellen, het ligt er maar aan wat je wilt en hoe ver je wilt gaan. Verzamelen is geen wedstrijd! Van oudsher is Bburago een merk dat tegelijk verzamelaars aanspreekt, maar ook als speelgoed kan dienen. Typisch voor dit oorspronkelijk Italiaanse en nu Chinese merk is dat in elke schaal de detaillering en uitvoering eenvoudig is, maar de totale vorm perfect klopt. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze McLaren Speedtail. De naam van deze bloedsnelle hybride slaat vooral op die enorm lange achterzijde. Deze McLaren past in een serie hedendaagse supercars in 1 op 43, per stuk voor een heel bescheiden prijsje!  

McLaren Speedtail

Alfa Romeo MontrealPCX, 1:87 €17,95

Op de wereldtentoonstelling in Montreal, in 1967, stond maar één auto. Dat was een studiemodel van Alfa Romeo, ontworpen door Marcello Gandini en gebouwd bij diens werkgever Bertone. Heel toepasselijk heette die ranke 2+2 coupé: ‘Montreal’! De reacties waren zo veelbelovend, dat Alfa Romeo besloot het concept door te ontwikkelen tot een productiemodel, dat werd voorzien van een afgeleide V8 van de racewagen Tipo 33. Maar ja, het duurde drie jaar voordat de op veel details aangepaste Montreal echt in de showrooms stond. Hoe fraai ook, heeft die Alfa nooit echt voldoende waardering gekregen. PCX heeft ons in de afgelopen periode al vaak verbaasd met miniaturen in 1 op 87, van auto’s die in deze schaal tot dusver totaal onbekend zijn. Uit die stroom nieuwtjes konden we het niet laten deze zeer geslaagde Montreal er even tussenuit te pikken.  

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.