Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Tesla Cybertruck kan ‘lopen als een krab’

Terwijl iedere deelnemer aan de grote wedstrijd voor elektrische pick-ups de beste wil zijn, nemen ze ook van alles van elkaar over. Zo kan de Tesla Cybertruck straks hetzelfde trucje uitvoeren als de Hummer EV.

Het gaat om de zogenaamde krab-modus, onlangs door General Motors geïntroduceerd op de kersverse Hummer EV. Die beresterke elektro-auto heeft vierwielbesturing, waardoor alle vier wielen dezelfde positie kunnen aannemen. Op die manier kan de Amerikaanse pick-up als een krab diagonaal bewegen.

Vierwielsturing

Diezelfde functie zal Tesla ook op de langverwachte Cybertruck beschikbaar maken. Elon Musk heeft namelijk bevestigd dat de hoekige EV vierwielsturing krijgt, zodat de Cybertruck net als de Hummer diagonaal kan bewegen.

Tesla Cybertruck is bijna klaar voor de volgende stap

Een fraaie toevoeging, maar toch is er een partij die op dat gebied nog wat verder gaat. We hebben het over Rivian en de R1T, die een zogenaamde ‘Tank Turn‘ kan doen. Die pick-up kan daarmee niet alleen diagonaal manoeuvreren, maar zelfs een rondje maken op z’n eigen plek.

Rivian R1T kan op de plek draaien met Tank Turn

Marktintroductie Rivian R1T

We moeten ‘t allemaal nog maar zien, omdat ook Rivian moeite heeft de R1T aan de man te brengen. De auto zou eigenlijk vorig jaar al aan klanten geleverd worden, maar dat werd destijds uitgesteld tot juni 2021. Die maand is inmiddels al voorbij, maar nog altijd wachten klanten op de levering van hun R1T.

Rivian R1T

Dat geldt ook voor Tesla, want de Cybertruck is nog altijd niet klaar voor productie. Althans, niet voor zover we weten. Elon Musk heeft beloofd dit jaar met een productierijp model te komen, waarna Tesla kan beginnen met de bouw van de indrukwekkende EV. Wat we zeker weten, is dat de uiteindelijke auto vrijwel niet afwijkt van de versie die we tot nu toe hebben gezien.

Cybertruck wordt niet kleiner

Musk gaf eerder hints over een nieuwe afmetingen en proporties, waarbij de auto vooral wat kleiner zou worden. Die plannen zijn van tafel geschoven, zo stelt de Tesla-baas. “De Cybertruck wordt bijna exact zoals we ‘m hebben laten zien”, schrijft hij op Twitter. Nog even wachten, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.