Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck onnodig: dit is de Model S pick-up

Hoewel Elon Musk druk bezig is met de Tesla Cybertruck, rijdt het model nog steeds niet op de openbare weg rond. Een eigenaar van een Tesla Model S nam het heft in eigen handen en maakten van de EV een pick-up.

De Tesla Cybertruck werd in 2019 gepresenteerd en de productie zou eind 2021 starten. Nu deze deadline ruimschoots overschreden is, geeft het merk aan dat de elektrische pick-up eind 2023 daadwerkelijk in massaproductie gaat.

Tesla Cybertruck niet meer te bestellen in Nederland

Tot die tijd is er geen Tesla Cybertruck. En als-ie in productie is, is maar de vraag hoe snel je de pick-up krijgt. In Nederland kan je door te veel inschrijvingen het model immers niet meer bestellen.

Tesla Model S pick-up

Dan maar zelf een Tesla pick-up bouwen. Echter, dat is niet helemaal hoe het gegaan is bij deze ‘Teslamino’. In november 2019 werd de Tesla Cybertruck onthult en al in april van dat jaar begonnen de tuners al met het bouwen van de Model S pick-up. Dit jaar werd de auto na veel laswerk en aanpassingen een echte bruikbare pick-up.

De Tesla Model S reed al eerder met opengesneden dak, maar nu is hij helemaal afgewerkt. De auto heeft nog maar twee portieren, een glazen achterruitje en een laadklep die open kan. Daarbij heeft de Tesla pick-up een voorbumper gekregen van het faceliftmodel.

Sneller (leverbaar) dan de Tesla Cybertruck, dit is de GMC Hummer EV

Van origine is de Tesla Model S 85 een pre-pefacelift model. De aandrijflijn bestaat uit een 367 pk en 441 Nm sterke elektromotor die zijn vermogen enkel naar de achterwielen stuurt.

Pick-up nog niet af

Hoewel de auto nu een bruikbare Tesla pick-up is, geven de bouwers aan dat er nog steeds aan gesleuteld moet worden. Zo zorgt de bewegende laadklep nu voor lelijke afwerking aan de achterzijde. Work in progress..

Tesla Cybertruck kan varen, beweert Elon Musk ineens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.