Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Na de Tesla-camper is er nu ook een Cybertruck voor op het water

De Tesla Cybertruck is nog lang niet op de markt, maar nu al spelen allerlei partijen in op de komst van de elektrische pick-up. Ditmaal laat het bedrijf Cybercat een catamaran zien voor de veelbesproken EV.

Na de CyberLandr kan het toch nog gekker. De Cybercat bestaat uit twee draagvleugels met daarop een frame. Op dit frame is de truck te stationeren waardoor je over het water kunt varen.

Opvouwbaar, opblaasbaar en opzienbarend

De constructie is opvouwbaar en de draagvleugels van de catamaran zijn opblaasbaar. Hierdoor past het geheel in de Tesla Cybertruck. Je moet ‘m in je eentje kunnen opzetten en ter water laten.

Tesla Cybertruck, boot, Cybercat
(Afbeelding: Cybercat)

Eenmaal in het water klappen de elektrische buitenboordmotoren uit en schuiven de drijvende opblaasbare delen naar beneden waardoor de wielen loskomen van de bodem. Het geheel wordt aangedreven door de motoren van de Tesla Cybertruck, hiermee zou je topsnelheden tot 40 kilometer per uur moeten kunnen halen. Wanneer je niet harder gaat dan 10 kilometer per uur heb je een actieradius van 185 kilometer.

Is de ‘normale’ versie niet snel genoeg, dan kan je kiezen voor de ‘foiler’. Hiermee komt de boot hoger te staan en kan je snelheden tot 64 kilometer per uur halen. In beide gevallen worden er maximaal vijf buitenboordmotoren aan het geheel vastgemaakt met een totaalvermogen tot 335 pk.

De Tesla Cybertruck als vissersboot

Net wanneer je dacht dat het niet gekker kon, laat het bedrijf verschillende uitvoeringen van de Cybercat zien. De eerste is een vissersuitvoering met stoeltjes, vishengels en een railing waardoor je niet van boord kunt vallen. Ook tonen de Amerikanen een afgesloten cabine waardoor het een echt plezierjachtje wordt.

Een Tesla-eiland

Met je Cybertruck-boot kun je met andere Tesla’s een heus eiland vormen. Door de laadkleppen en drijfvleugels aan elkaar te verbinden maak je samen met je vrienden een Cybercat-eiland.

Wil je varen met een Cybercat, dan zul je eerst moeten wachten tot begin 2023. Dat jaar zullen – volgens Tesla – de eerste Cybertrucks op de markt komen. Vervolgens moet je ergens tussen de 22.900 en 32.900 dollar neerleggen voor de ombouw. De vraag is of deze dan ook echt op de markt verschijnt. Het idee is nog niet eens uitgewerkt tot een prototype.

Pijnlijk: Tesla Cybertruck komt nóg later

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.